Descoperire facuta de-a lungul Nilului. Precede piramidele din Giza cu 2.500 de ani!
Dimensiune font:
Arheologii egipteni au descoperit o adevarata perla in Delta Nilului: ramasitele unei asezari ce dateaza din jurul anului 5.000 i.Hr. E una dintre cele mai vechi din regiune, care precede piramidele din Giza cu 2.500 de ani.
Situl din Neolitic, pe un teren extrem de fertil din Tell el-Samara, la circa 140 de kilometri nord de Cairo, are venerabila varsta de 7.000 de ani, au anuntat autoritatile egiptene, conform Science Alert.
Aici au fost gasite atat vase ceramice, cat si unelte din piatra - ceea ce indica o asezare stabila, dar si ramasite ale animalelor sau plantelor, asa fiind si datata asezarea.
Situl este important pentru ca aduce informatii legate de comunitatile preistorice ce ocupau delta Nilului cu mii de ani inainte ca Egiptul sa fie unificat si condus de dinastii de faraoni, asa cum avea sa fie cunoscut apoi.
Chiar si in acea vreme se putea vorbi de agricultura, chiar daca "agricultorii" de atunci depindeau mai mult de ploi. De fapt, acesta este exact momentul de cotitura, dupa care populatia din zona a descoperit irigatiile, folosite apoi timp de mii de ani.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau