Europa și cele mai faimoase parcuri de distracții - Ce poți face acolo și cât costă biletele

0000   0141700

Dimensiune font:

| 27-06-2022 17:57

 De la un roller-coaster care prinde 180 km/h, până la unele superbe, dar lente „old style” din lemn, cele mai cunoscute parcuri de distracții europene au o mulțime de atracții, atât pentru copii, cât și pentru părinți. Biletul de o zi costă în general peste 45 de euro, mâncarea nu este nici ea ieftină, dar parcurile au investit în ultimii ani în lucruri tot mai nebunești.

Un castel de la Disneyland ParisFoto: Astormfr, Dreamstime.com

Disneyland Paris

Deschis în 1992, este cel mai frecventat parc de distracții din Europa, cu aproape 10 milioane de vizitatori pe an în anii dinaintea pandemiei. Are succes datorită numeroaselor atracții de pe cele cinci „tărâmuri”, atracții gândite nu doar pentru copii, dar și pentru părinți. De la întâlniri cu pirați, până la roller-coastere și case bântuite, Disneyland rămâne numărul 1. Copii vor fi încântați de paradele cu personaje Disney.   

Părțile negative țin de faptul că mâncarea și băuturile sunt scumpe. Spre exemplu, o pizza mică, în formă de Mickey Mouse, costă 12 euro. În plus, la unele atracții coada poate fi de 40-60 de minute și au câștig de cauză cei care sunt dispuși să plătească 5-12 euro în plus pentru a intra pe culoarul prioritar (fast lane).

Biletul costă 62 de euro/zi

Sunt practic două parcuri de distracții:Disneyland Park și Walt Disney Studios Park

 

PortAventura Park, Spania

PortAventura Park se găsește la o oră de Barcelona și are șase lumi diferite de explorat, de la jungla polineziană, până la Sesame Street și China. Are și un roller-coaster numit The Shambhala și anual vin aproape 4 milioane de oameni. Resortul are șase hoteluri, cu un total de peste 2.000 de camere.

Red Force (sursa foto Annachizhova, Dreamstime.com)

 
 

Face parte, împreună cu Caribe Aquatic Park și Ferrari Land, din PortAventura World, fiind, de departe, cel mai popular parc de distracții din Spania.

În Ferrari Land se găsește Red Force, cel mai înalt și mai rapid roller-coaster din Europa. Atinge 180 km/h, ajunge la 114 m înălțime și totul durează doar 22 de secunde. Traseul nu este scurt: 880 m.

Biletul de o zi costă 48 de euro pentru adulți și 42 euro pentru copiii

Europa-Park

Se găsește în Germania, foarte aproape de orașul francez Strasbourg și este al doilea cel mai vizitat parc european de distracții, cu peste 5,5 milioane de vizitatori înainte de pandemie.

Este apreciat pentru atenția la detalii și pentru diversitate, dar și fiindcă recent s-au făcut investiții mari pentru un spațiu uriaș indoor, cu temă scandinavă.

Europa Park (foto Hai Huy Ton That, Dreamstime.com)

Sunt 13 roller-coastere, cele mai cunoscute fiind Silver Star și Blue Fire. Sunt recreate ambianțele din 18 țări europene, de la Rusia, până la Islanda. Parcul este cunoscut pentru faptul că unele roller-coastere chiar sunt foarte dure: Silver Star ajunge la 73 m înălțime, are o cădere liberă de 67 m și viteza maximă pe care o resimt pasagerii este 127 km/h. Silver Star este și al doilea cel mai lung montagne-russe europen, cu un traseu de 1,62 km. Totul durează 130 de secunde.

Biletul valabil o zi costă 55 de euro pentru adulți și 47 euro pentru copii.

Prater, Austria

Cel mai apropiat parc celebru de distracții de România și unul dintre cele mai vechi astfel de parcuri. Prater Wien, nu este la fel de palpitant precum Disney Paris sau Port Aventura, dar este cunoscut pentru roller-coaster și pentru roata mare Wiener Riesenrad. Este un loc imens, dar prețurile sunt pe măsură, Viena fiind una dintre cele mai scumpe capitale europene.

Prater, Viena (foto Chuanwentao, Dreamstime.com)

Wurstelprater s-a numit parcul, care este al doilea cel mai vechi parc de distracții din lume, deschis la 1766, pe terenurile de vânătoare ale împăratului austriac. Împăratul Iosif al II-lea a deschis zona pentru publicul larg și au început să apară standuri cu mâncare și restuarante. La 1895 a apărut teatrul de păpuși și o Veneție în miniatură.

Intrarea este liberă, costă însă fiecare atracție în parte. De exemplu, pe Roata Mare prețul este 13,50 euro.

Tivoli Gardens, Danemarca

Cel mai vechi parc de distracții din lume s-a deschis în 1583, în Danemarca, la Dyrehavsbakken, și se afla pe terenurile regale de vânătoare, fiind deschis publicului larg abia în 1756.

Unul dintre cele mai celebre parcuri de distracții din lume. Tivoli Gardens, s-a deschis în 1843 la Copenhaga și funcționează și azi. Autorul Hans Christian Andersen a fost printre primii vizitatori, iar Walt Disney a ajuns și el aici, inspirându-se pentru parcurile ce aveau să aibă succes nebun.

Tivoli Garens (foto - Dudlajzov, Dreamstime.com)

Merită venit aici pentru atmosfera de nostalgie asemănătoare cu cea de acum 150 de ani. Sunt și roller-coastere din lemn, dar nu extrem de palpitante. Parcul este iluminat superb cu lampioane, pe timp de noapte.

Intrarea este 145 de coroane daneze (20 de euro), iar pentru copii între 3 și 7 ani prețul este 65 coroane.

Parc Astérix, Franța

La 40 km de Paris, Parc Asterix prilejuiește întâlnirea cu Asterix. Obelix și galii, plus că sunt recreate mai multe lumi, de la Roma Antică și Egiptul Antic, până la lumea vikingilor. Sunt și zone de aquarpark, o pistă de bob, case în copaci și un sat medieval recreat.

Parc Asterix (sursa - Wiktor Wojtas, Dreamstime.com)

Biletul costă 47 de euro pentru adulți și 44 euro pentru copiii cu vârste între 3 și 11 ani.

Efteling, Olanda

Parcul se găsește lângă orașul olandez Tilburg și numărul de vizitatori a crescut cu peste 30% în zece ani, la 5,5 milioane, fiindcă s-a investit mult în noi atracții și în recrearea de noi medii.

Efteling (sursa - Borlili, Dreamstime.com)

Există și roller-coastere care trec prin apă, multă atmosferă de basm și personaje fantastice, inclusiv dragoni și troli. Se poate vizita și o pădure a zânelor și atracții de tip „dark ride”, cu „trenuri fantomă” care străbat diverse spații luminate, unele fantastice, altele care să te sperie. Deși s-a deschis în 1952, parcul a știut să se păstreze la modă, introducând des lucruri noi.

Biletele costă de la 38 de euro

Gardaland, Italia

Se află pe malul lacului Garda, în Italia, și este vizitat de 3 milioane de oameni în fiecare an. Are opt roller-coastere și mai multe tobogane acvatice și trenuri fantomă. Este celebru pentru atracții precum Peppa Pig Land și Legoland Water Park. Resortul s-a extins în ultimul deceniu și parcul este printre cele mai profitabile din Europa.

Gardaland (sursa - Elena Korsukova, Dreamstime.com)

Biletul este 44 de euro

Legoland Windsor, Marea Britanie

S-a deschis în 1996 și avea cam 2,5 milioane de vizitatori pe an înainte de pandemie. Are toate „ingredientele” apreciate de fanii Lego: Lego City Driving School, roller-coaster-ul Dragon’s Apprentice și călătoria cu submarinul (Deep Sea Adventure).

Legoland Windsor (foto - Anastasia Yakovleva, Dreamstime.com)

Din 2015 a devenit lider în UK la numărul de vizitatori și în 2020 a lansat un nou roller-coaster: Duplo Dino. Parcul a fost deschis pe infrastructura unui parc care a intrat în insolvență în 1992: Windsor Safari Park

Biletul costă 62 de lire, dar poate fi găsit la 30-32 lire, la ofertă

Futuroscope, Franța

Se află lângă orașul Poitiers, s-a deschis în 1987 și are la bază tehnologii cinematografice și audio-video. Atracțiile sunt futuristice și au o poveste din viitor, fie că este vorba de a merge pe Marte cu un roller-coaster, de a dansa cu roboții sau de a călători în timp. Nu lipsesc hologramele, efectele 4D și spectacolele live.

Futuroscope (foto - Steve Allen, Dreamstime.com)

Un bilet de o zi costă 38 de euro

Grona Lund, Suedia

Este unul dintre cele mai vechi parcuri de distracții din Europa, deschis acum 139 de ani, când au fost instalate primele carusele din lemn. Câteva dintre atracțiile de la începuturi mai există și azi.

Grona Lund (foto - Anna Guryeva, Dreamstime.com)

Parcul este celebru pentru concertele din zilele de vară, iar de-a lungul anilor au concertat artiști celebri: Jimi Hendrix, Lady Gaga, Paul McCartney, Bob Marley și ABBA.

Față de alte parcuri europene de distracții este mai mic, extinderea fiindu-i frânată de faptul că se află aproape de centrul orașului Stockholm, pe insula Djurgarden.

Bilet: 425 coroane suedeze (40 de euro).

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Subscrisa TIMOFTE INSOLV SPRL, cu sediul in municipiul Piatra Neamt, Aleea Plaiului nr.10, bl.B1, sc.B, parter, apt.23, judetul Neamt, inregistrata in Registrul Formelor de Organizare al UNPIR sub nr. RFO II-0779, Atestat 2A0779, Cod Fiscal: RO33718032, Tel/fax: 0233272861, mobil: 0745455926/0744995468, Adresa e-mail: timofteinsolvsprl@gmail.com, In calitate de administrator judiciar al debitorului S.C. POLIVALENT S.R.L., conform Incheierii de sedinta nr.153/F din data de 13.09.2022, pronuntata de Tribunalul Neamt-Sectia a-II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal, in dosarul nr.2465/103/2022, Emite urmatoarea Decizie suspendare si amanare licitatii: Avand in vedere eroarea strecurata in cuprinsul publicatiilor de vanzare intocmite pentru bunurile apartinand debitoarei SC POLIVALENT SRL, transmise in presa locala si centrala, primarii, dosarul cauzei, pe site-ul UNPIR si in BPI, administratorul judiciar DECIDE: Anularea tuturor licitatiilor organizate pentru aceste active, urmand sa fie prorogata reluarea licitatiilor la o data ce va fi stabilita ulterior, motivat de urmatoarele aspecte: Administratorul judiciar precizeaza faptul ca, in publicatiile intocmite, comunicate si afisate nu coincide suprafata de teren situata in intravilanul satului Uricani, com. Miroslava, judet Iasi, care face obiectul contractului de concesiune nr. 26700/24.08.2018 incheiat cu Primaria comunei Miroslava, judetul Iasi, pentru o perioada de 49 de ani, in sensul ca, in unele publicatii este mentionata suprafata de 10.000 mp, iar in alte publicatii suprafata de 20.000 mp. Totodata prezenta decizie este fundamentata si pe finalizarea demersurilor de intabulare a imobilului in cartea funciara si de dezembrare a imobilului concesionat, demersuri inititate de administratorul special al societatii Polivalent SRL. De asemenea, s-a constatat faptul ca nu au fost respectate termenele de publicitate a vanzarii prevazute la art.838 alin.2 Cod proc. Civila. Prin urmare, in conformitate cu art.845 CPC, administratorul judiciar decide amanarea licitatiei din data de 28.10.2024 la o data ulterioara, cu refacerea formalitatilor de publicitate si finalizarea demersurilor privind intabularea si eventual dezmembrarea imobilului ce face obiectul contractului de concesiune incheiat cu Primaria comunei Miroslava. Administrator Judiciar, Timofte Insolv SPRL.

ANUNȚ DE PARTICIPARE LA LICITAȚIE PUBLICĂ. Privind concesiunea prin licitație publică a unui teren extravilan, domeniului privat al Comunei Tămășeni, Jud. Neamt. 1.Informații generale privind autoritatea contractantă in special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, număr telefon, fax și/sau adresa e-mail, persoană contact: Comuna Tămășeni, strada Unirii, nr.157 județul Neamț, telefon: 0233749494, fax: 0233749333, e–mail: primariatamaseni@yahoo.com. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, in special descrierea bunurilor care urmează să fie concesionate:Teren în suprafață de 1000 mp, ce aparține domeniului privat al Comunei Tămășeni, situat pe strada Traian din satul Tămășeni, comuna Tămăeșni; Concesiunea se va realiza conform HCL nr.51/16.10.2024 si OUG nr. 57/2019. 2.Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc in caietul de sarcini. 2.1.Modalitatea sau modalitațile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar din documentația de atribuire:la sediul Comunei Tămășeni sau în baza unei solicitari scrise sau in format electronic adresate către Primăria comunei Tămășeni. 2.2.Denumirea si datele de contact ale compartimentului de la care se pot obține un exemplar din documentația de atribuire: Primăria comunei Tămășeni, Compartiment administrare domeniul public și privat, fond funciar, cadatru și resurse umane. 2.3.Costul si condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ: 10,00 lei poate fi achitat in numerar la casieria unitații. 2.4.Data–limită de pentru solicitarea clarificărilor 05.11.2024 ora 12:00. 3.Informații privind ofertele: 3.1.Data-limită de depunere a ofertelor:11.11.2024 ora 15:00. 3.2.Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț, la registratură.3.3.Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: 2 exemplare. 4.Data si locul la care se va desfașura sedința publică de deschidere a ofertelor:14.11.2024 ora 10:00, Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț. 6.Denumirea, adresa, numărul de telefon și /sau adresa de e-mail ale instanței competente in soluționarea litigiilor apărute si termenele pentru sesizarea instanței: Judecătoria Roman, Piata Roman Voda nr. 1 cod postal 611022 telefon 0233 743858 fax 0233 742583, e-mail: jud-roman@just.ro.
„Calea lui Moise”, locul spectaculos de pe Pământ unde marea se desparte în două
29/10/2024 16:36

„Calea lui Moise”, locul spectaculos de pe Pămant unde marea se desparte in două Brazilia găzduieste cateva fenomene naturale ciudate, dar unul dintre cele mai spectaculoase este „Calea ...

Festivități de amploare la Amsterdam, la cea de- 750-a anivesare a orașului
28/10/2024 11:59

Amsterdam a dat startul duminică unui an de festivităţi şi evenimente care marchează cea de-a 750-a aniversare a oraşului printr-o slujbă religioasă urmată de o petrecere zgomotoasă. În bazilica ...

Brașovul, inclus pe lista celor mai bune 25 de louri de vizitat din lume
25/10/2024 12:24

În lista anuală cu cele mai bune 25 de locuri din lume de vizitat in 2025 realizată de National Geographic este inclus si Brasovul, orasul medieval pe care publicatia il descrie ca fiind „poarta d ...

Radar pentru conflictele dintre oameni și urși
18/10/2024 14:15

Radarul Conflictelor Om-Urs, un prototip inovator de geamăn digital (Digital Twin), proiectat cu scopul monitorizării şi predicţiei conflictelor intre oameni şi urşi bruni in timp real, va fi prezentat pe ...

Castelul Mikes  din Covasna va găzdui Parada Cârnaților
13/10/2024 16:32

Castelul Mikes din localitatea Zăbala va găzdui, in prima parte a lunii noiembrie, cea de-a XIX-a ediţie a Paradei Carnaţilor. Conform tradiţiei, in cadrul acestui eveniment va fi organizat un concurs de ...

Care sunt orașele cu cei mai fericiți români
13/10/2024 14:45

Topul celor mai fericite orase din lume include două orase din Romania, care se clasează in topurile internationale ale bunăstării si fericirii urbane. Care sunt acestea si ce loc ocupă in clasamentul mond ...

Unde se află Tunelul celor 365 de stinți, unul dintre cele mai interesante calendare bisericești din Europa
13/10/2024 14:00

Două idei transpuse fericit in practică au făcut ca in staţiunea Straja, din Valea Jiului, să fie realizat unul dintre cele mai interesante calendare bisericeşti din Europa, pe un tunel in lungime de 54 d ...

Top 20 orașe care oferă cea mai bună mâncare
13/10/2024 12:30

Napoli din Italia, Johannesburg din Africa de Sud si Lima din Peru ocupă primele 3 locuri intr-un top al oraselor cu cea mai bună mancare din lume realizat de revista Time Out, relatează CNN. „Manca ...

În zbor alături de noblețea înălțimilor. Secretul vânătorii cu șoimi
13/10/2024 12:27

  În adancurile istoriei, undeva in stepele Asiei Centrale si in regiunile muntoase ale Mongoliei, a inceput o relatie sacră intre om si soim. Un parteneriat ce depăseste granitele timpului si spa ...

Laurisilva din Madeira, un monument important al UNESCO
13/10/2024 10:10

Laurisilva din Madeira, ce face parte din Parque Natural da Madeira, este o relicvă remarcabilă a unui tip de pădure de dafin răspandită in trecut. Pădurea de pe insula portugheză păstrează cea mai mar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei