Eşecul Europei: imigranţii, direcţionaţi spre România
Dimensiune font:
Criza refugiaţilor pune în discuţie „funcţionarea şi raţiunea de a fi a Europei”, a avertizat şeful diplomaţiei franceze, Laurent Fabius. Declaraţia a fost dată într-un interviu publicat ieri de mai multe ziare europene, înainte de summitul extraordinar al UE pe tema refugiaţilor, de la Bruxelles. „Este o iluzie să credem că fiecare se va descurca restabilind frontierele naţionale. Dar trebuie să avem onestitatea să spunem că, dincolo de solidaritatea necesară faţă de refugiaţi, nu putem lăsa uşile larg deschise pentru toţi migranţii economici”, a subliniat ministrul francez de externe.
La rândul său, premierul croat Zoran Milanovic a cerut ieri Serbiei să reînceapă să direcţioneze migranţi spre Ungaria şi să orienteze o parte şi către România, în contextul în care ţara sa este copleşită de sosirea a peste 35.000 de refugiaţi în ultimele şase zile.
Românii nu vor refugiaţi în ţară
Pe de altă parte, mai mult de jumătate dintre români cred că ţara noastră nu ar trebui să primească refugiaţi şi că aceştia nu ar trebui să se stabilească în România. Potrivit unui sondaj INSCOP, 56,2% dintre respondenţi cred că România nu ar trebui să primească refugiaţi, în timp ce 35,5% cred că ar trebui să primească, iar 8,3% au ales varianta „nu ştiu sau nu răspund”. Dintre cei care cred că România trebuie să primească refugiaţi, 82,1% consideră că ţara noastră trebuie să stabilească singură cota pe care o poate primi, iar 14,6% spun că ar trebui primit numărul de refugiaţi cerut de UE. De asemenea, 41,7% dintre respondenţi cred că refugiaţii adunaţi la graniţele UE au plecat din ţările lor din cauza războiului din Orientul Mijlociu, în timp ce 23,4% cred că este vorba de grupuri care vin cu scopul de a destabiliza Europa. Dan CONSTANTINESCU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau