Încă un fost ministru a picat în plasa procurorilor
Dimensiune font:
Fostul ministru al Mediului Attila Korodi a fost înregistrat în dosarul privind retrocedările ilegale în care mai sunt anchetaţi Viorel Hrebenciuc şi Tudor Chiuariu
Fostul ministru Attila Korodi a fost interceptat şi filat, la cererea DNA, în dosarul retrocedării ilegale de păduri, după ce unii inculpaţi ar fi încercat, prin intermediul său, să ajungă la fostul secretar de stat Pasztor Sandor, care să-i conducă la şeful Romsilva, demersul nefiind însă finalizat. Surse judiciare citate ieri de Mediafax redau informaţii din documentele DNA strânse la dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, în care sunt judecaţi, printre alţii, Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam şi Tudor Chiuariu. Din documente rezultă că procurorii au cerut unui judecător de drepturi şi libertăţi de la instanţa supremă, în septembrie 2014, „autorizarea, cu titlu provizoriu, pentru două zile, a interceptării şi înregistrării convorbirilor, comunicărilor şi mesageriei vocale efectuate prin telefon, precum şi localizarea prin mijloace tehnice a lui Jănică Poenaru”, inculpat în dosar.
Tot atunci ar fi fost autorizată supravegherea video, audio sau prin fotografiere, pe o durată de 48 de ore, în intervalul menţionat, a lui Attila Korodi.
Citeşte şi Mafia retrocedarilor: Viorel Hrebenciuc si-a recunoscut partial faptele - referat DNA
Combinaţie între specialişti, politicieni şi masoni
Potrivit aceloraşi surse, interceptarea fostului ministru al Mediului s-a întins şi pe parcursul lunii octombrie, fără a se face menţiuni despre aspecte din discuţiile avute de Korodi. Sursele citate au precizat că interceptarea lui Attila Korodi ar fi fost justificată prin faptul că acesta a fost apelat telefonic de unul dintre inculpaţii din dosar, care a aflat miza afacerii legate de retrocedări de păduri şi a încercat să apeleze la cunoştinţele pe care le avea. „În cadrul acestui din urmă grup, format din Iacob Sorin Ioan, Kadas Iosif şi Mătăşel Ioan, rolurile sunt împărţite astfel: Iacob Sorin Ioan este specialist în terenuri forestiere şi finanţator al grupului, Mătăşel Ioan este specialist în terenuri agricole, iar Kadas Iosif are foarte multe conexiuni în lumea masonilor şi printre cei mai importanţi oameni politici din UDMR (Laszlo Borbely, Verestoy Attila, Kovacs Attila, Attila Korodi etc). Din dorinţa de a nu pierde oportunitatea unui câştig mare de bani, fiecare dintre membrii grupului a încercat să-şi aducă contribuţia, apelând de urgenţă la toate cunoştinţele posibile”, arată procurorii DNA, în rechizitoriul din dosarul retrocedării ilegale de păduri.
Ştie de interceptări
În replică, fostul ministru al Mediului susţine că ştia de interceptări şi că a dat deja o declaraţie la DNA Braşov, în noiembrie anul trecut. Totodată, Korodi susţine că nu a fost contactat de niciunul dintre inculpaţii din dosar pentru a interveni la Romsilva sau pentru a-i pune în legătură cu Pasztor Sandor. Totodată, el a arătat că este în relaţii bune cu Attila Kovacs, dar nu a discutat niciodată cu acesta despre Kadas.
„Nu am fost contactat de niciunul dintre inculpaţii din dosar” – Attila Korodi
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau