S-a stins din viaţă Majestatea Sa Regina Ana
Dimensiune font:
Regina Ana avea 92 de ani şi, alături de Regele Mihai I, formau cel mai longeviv cuplu din istoria familiilor regale din România
Majestatea Sa Regina Ana a României, soţia Regelui Mihai I al României, a murit la vârsta de 92 de ani, la Spitalul din Morges, în Elveţia, a anunţat ieri Casa Regală, printr-un comunicat. Conform tradiţiei Funeraliilor Regale din ţara noastră, corpul neînsufleţit al Reginei Ana va fi depus pentru o zi în Holul de Onoare al Castelului Peleş, iar apoi pentru o zi în Sala Tronului, la Palatul Regal din Bucureşti. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeş, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală.
Ultimele Funeralii Regale din ţara noastră au avut loc la 24 iulie 1938, când Regina Maria a fost condusă pe ultimul drum. La dorinţa Majestăţii Sale Regelui Mihai I, funeraliile Reginei Ana vor respecta tradiţia înaintaşelor Majestăţii Sale.
Familia Regală anunţă mare doliu pentru primele 7 zile de la înmormântare şi doliu timp de 40 de zile. Începând de mâine, cărţi de condoleanţe vor fi deschise simultan la Castelul Peleş, la Palatul Regal din Calea Victoriei şi la Palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispoziţia publicului timp de 40 de zile de la data decesului. Condoleanţele pot fi transmise online la adresa http://www.familiaregala.ro/mesaje/. Potrivit Casei Regale, toţi cei care doresc să depună flori, jerbe sau coroane sunt invitaţi să o facă, începând de astăzi, la Palatul Regal din Calea Victoriei.
Cel mai longeviv cuplu regal din istoria României
Regele Mihai şi Regina Ana s-au cunoscut pentru prima dată în Londra în 1947, cu ocazia căsătoriei principesei Elizabeth a II-a a Marii Britanii cu principele Philip, duce de Edinburgh. Regele Mihai I i-a cerut mâna principesei Ana de Bourbon-Parma la numai o săptămână de la prima lor întâlnire. Cei doi s-au căsătorit la 10 iunie 1948, în Atena, la Palatul Regal.
A urmat abdicarea forţată din 30 decembrie 1947, astfel încât Regina Ana a călcat pe pământ românesc abia la sărbătoarea de Paşte din 1992. Regele Mihai şi regina Ana au cinci fiice: Alteţele Lor Regale principesa moştenitoare Margareta, principesa Elena, principesa Irina, principesa Sofia şi principesa Maria.
A lucrat şi ca vânzătoare la un magazin universal
Ana de Bourbon-Parma s-a născut la 18 septembrie 1923, la Paris şi a fost fiica principelui René de Bourbon-Parma şi a principesei Margareta a Danemarcei. A copilărit în Franţa, dar în 1939, după izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial, şi-a urmat familia în Spania şi, ulterior, în Statele Unite ale Americii, unde a urmat o şcoală de artă, la New York. În paralel, pentru a-şi putea câştiga existenţa, a lucrat ca vânzătoare la magazinul universal Macy's. În 1943, Ana de Bourbon-Parma s-a înrolat ca voluntar în armata franceză, dovedind, încă de atunci, o tenacitate rar întâlnită, care a ajutat-o să treacă peste perioadele grele pe care destinul şi istoria i le-a hărăzit. A participat la operaţiunile militare din Algeria, Maroc, Italia, Luxemburg şi Germania. A ajuns mai apoi la gradul de caporal, iar la sfârşitul războiului a fost avansată în gradul de locotenent şi a primit „Crucea de Război” a Franţei. Dan CONSTANTINESCU
CITEŞTE ŞI ANUNŢURI IMOBILIARE - OFERTE
La 10 iunie 2013, Regina Ana şi Regele Mihai au sărbătorit 65 de ani de căsătorie, devenind, astfel, primii din întreaga istorie a regilor României care au sărbătorit vreodată „Nunta de Safir”
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau