Sancţiuni pentru România, în plină criză a refugiaţilor
Dimensiune font:
Comisia Europeană a declanşat procedura de infringement asupra a 19 state care nu au implementat complet legislaţia comunitară în materie de azil
Comisia Europeană a declanşat ieri 40 de proceduri de infringement împotriva a 19 state membre UE, inclusiv a României, care au implementat incorect regulile blocului comunitar privind azilul, informează un comunicat al CE. În acest sens, Comisia a transmis scrisori de notificare formală unui număr de 18 state membre, pentru că nu au comunicat măsurile naţionale luate pentru a transpune deplin Directiva revizuită privind procedurile de azil. Cele 18 state sunt: Belgia, Bulgaria, Cipru, Cehia, Germania, Estonia, Grecia, Spania, Franţa, Ungaria, Lituania, Luxemburg, Letonia, Malta, Polonia, România, Suedia şi Slovenia. Această directivă stabileşte procedurile pentru acordarea şi retragerea protecţiei internaţionale şi fixează reguli mai clare privind procedura de depunere a cererii de azil. De asemenea, Comisia a trimis scrisori de notificare formală unui număr de 19 state membre, pentru că nu au comunicat măsurile luate la nivel naţional pentru a transpune deplin Directiva privind condiţiile de recepţie, care stabileşte standarde minime pentru primirea celor care solicită protecţie internaţională. Cele 19 state sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Cehia, Germania, Estonia, Grecia, Spania, Franţa, Ungaria, Lituania, Luxemburg, Letonia, Malta, Polonia, România, Suedia, Slovenia.
Directiva privind standardele referitoare la condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cetăţenii ţărilor terţe care solicită protecţie internaţională.
Pe fondul celui mai mare val de imigranţi şi solicitanţi de azil după cel de-al Doilea Război Mondial, mai multe state membre au evitat să-şi asume responsabilitatea şi nu au respectat regulile Uniunii Europene, precum înregistrarea imigranţilor şi procesarea cererilor de azil în primul stat membru în care ajunge un imigrant. Anunţul a intervenit cu câteva ore înainte ca şefii de state şi de Guverne din UE să se întâlnească la Bruxelles, pentru un summit extraordinar pe tema crizei imigraţiei, care a pus la încercare unitatea blocului comunitar.
Buget consistent pentru integrarea imigranţilor
În ciuda controverselor pe această temă, comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a declarat ieri că statele membre UE au la dispoziţie, în cadrul noilor programe pentru perioada 2014 - 2020, un buget consistent prin care pot să finanţeze proiecte de integrare eficientă a migranţilor legali şi a refugiaţilor. „Mă refer în mod concret la investiţii în domenii precum: integrarea socială, sănătatea, educaţia, infrastructura necesară pentru îngrijirea copiilor, precum şi revitalizarea zonelor urbane defavorizate. Acolo unde este cazul, astfel de măsuri ar putea fi cuprinse într-un program integrat de dezvoltare urbană”, a afirmat Corina Creţu înaintea reuniunii Colegiului Comisarilor. Dan CONSTANTINESCU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau