Bacău: „Călin (povestea modernă)”, pe scena Festivalului Internaţional de Teatru Oradea
Dimensiune font:
Teatrul Municipal „Bacovia” a fost invitat să participe, alături de importante teatre din România, Belgia, Cehia şi Turcia, la cea de-a II-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Oradea (FITO), organizat de Teatrul „Regina Maria”, în perioada 21 septembrie – 21 octombrie 2014.
Producţia care va reprezenta Bacăul pe scena acestui eveniment teatral internaţional este „Călin (povestea modernă)”, un spectacol de Horia Suru, selectat în secţiunea competiţională a Festivalului de Teatru Scurt. Selecţionerul ediţiei a fost reputatul critic de teatru Ion Parhon, care a vizionat spectacolul în cadrul Secţiunii „Recitaluri extraordinare” a celei de-a IX-a ediţii a Festivalului Internaţional al Recitalurilor Dramatice „Gala «Star»”, organizat de Teatrul Municipal „Bacovia”, în perioada 4 – 8 aprilie 2014, precizează reprezentanții Teatrului băcăuan.
Protagonista spectacolului „Călin...” este actriţa Eliza Noemi Judeu, care construieşte, în tăcere, un discurs impresionant despre singurătatea feminină. „Nu mai privesc de mult teatrul ca pe un loc în care ne-ntâlnim ca să râdem sau ca să plângem sau ca să ne relaxăm sau ca să ne revoltăm. Mai e ceva acolo, ceva pentru care să ai antene... iar ca să ai acele antene trebuie să fii atent... să fii conştient că bâjbâi... ca un orb încercând să-şi caute drumul, ca un surd care încearcă să capteze sunete cu ochii... suntem atât de firavi... şi asta-i măreţia noastră... să iubim”, spune actriţa băcăuană despre rolul său din acest spectacol.
Alături de Eliza Noemi Judeu, participă un foarte tânăr pianist: Călin Theodor Curucli, fiul actriţei, elev în clasa a VI-a la Colegiul Naţional de Artă „George Apostu”, din Bacău. El va împlini chiar în ziua reprezentaţiei din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Oradea vârsta de 12 ani, astfel că această participare devine fără premeditare un dar aniversar cu valoare simbolică şi afectivă.
Spectacolul „Călin (povestea modernă)” este construit pornind de la trei surse de inspiraţie - „Wunschkonzert”, de Franz Xaver Kroetz, „Călin (file din poveste)”, de Mihai Eminescu, şi „The clock ticks the water drips”, de Hannah Wolf – într-un scenariu unitar de Hannah Wolf şi Horia Suru.
Regia și ilustraţia muzicală sunt semnate de Horia Suru. Scenografia a fost concepută de artistul plastic Cristina Ciobanu.
Spectacolul „Călin (povestea modernă)” a mai participat anul acesta la cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru „Atelier”, organizat de Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe, în perioada 28 mai – 4 iunie.
Citiți și: Omul zilei: Eliza Noemi Judeu
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau