Evoluţia speciei umane în portrete şi fosile
Dimensiune font:
„Descendenţa Umană”, în viziunea lui Eduard Constantin Olaru, este redată prin intermediul a 69 de planşe şi 90 de reconstrucţii, într-o expoziţie pe care o puteţi vizita la Biblioteca „Asachi” Iaşi.
Artistul plastic ieşean Eduard Constantin Olaru reuneşte într-o expoziţie inedită, găzduită de Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi, 69 de lucrări grafice ilustrând diferite tipuri de hominizi şi parcursul evolutiv al acestora. Demersul său artistic cuprinde, nici mai mult, nici mai puţin de... 7 milioane de ani, mergând până în prezent, la omul modern, Homo sapiens sapiens.
„Descendenţa Umană”: Evoluţia speciei umane ilustrată prin portrete şi fosile va avea vernisajul joi, 31 martie, de la ora 14.00, la Sala de Artă şi Colecţii Speciale a Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” Iaşi (Bd. Ştefan cel Mare, nr. 8-10, Galeriile comerciale, mezanin).
Eduard Constantin Olaru este absolvent al studiilor de licenţă şi masterat ale Facultăţii de Arte Plastice, Decorative şi Design din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi. „Evoluţia umană nu reprezintă un proces pur biologic, ci şi unul socio-cultural, iar punerea în discuţie şi educaţia în acest sens contribuie semnificativ la sprijinirea continuă a studiilor care oferă soluţii pentru problemele cu care se confruntă în prezent omenirea, de la înţelegerea tiparelor sociologice comportamentale, până la dezvoltarea de produse medicamentoase cum ar fi anti-bioticele şi anti-viralele”, notează Eduard Constantin Olaru despre acest proiect pe care li-l doreşte a fi o „contribuţie la consolidarea culturii generale a tinerilor în ceea ce priveşte înţelegerea trecutului îndepărtat al speciei noastre”.
„Pasiunea faţă de biologie, paleontologie şi arheologie m-a determinat să îmbrăţişez domeniul artei cu subiect ştiinţific”, Eduard Constantin Olaru
„Descendenţa Umană” reprezintă o iniţiativă educaţională a artistului plastic Eduard Constantin Olaru, care şi-a propus popularizarea în rândul tinerilor a domeniului evoluţiei umane, bazându-se pe cercetare ştiinţifică. În acest demers, artistul a beneficiat de expertiza prof. univ. dr. Gheorghe Mustaţă de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.
Expoziţia poate fi vizitată în perioada 30 martie - 15 aprilie 2016.
Gina POPA
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau