Igor Bergler a lansat „Biblia pierdută” la Iaşi
Dimensiune font:
Autorul romanului care a înregistrat un record de vânzări în România, a vorbit despre strategia care a stat la baza succesului acestei cărţi, vândute în peste 25.000 de mii de exemplare, în doar două luni de la intrarea în librării: „Ambiţia mea a fost ca această carte să intre pe lista Bestsellers, la «New York Times»”!
Igor Bergler a lansat şi la Iaşi, „Biblia pierdută”, roman intrat în topul celor mai vândute cărţi la Târgul „Gaudeamus” 2015 (Bucureşti, 18 - 22 noiembrie), şi deţinătorul recordului în materie de vânzări în România.
Lansarea a avut loc joi, 26 noiembrie, în spaţiul Galeriilor „Pod Pogor”, de la sediul Muzeului Naţional al Literaturii Române Iaşi, în cadrul celei de-a II-a ediţii a Festivalului „Teodorenii”. „Suntem acum într-o altă dimensiune a Festivalului, care celebrează, zilele acestea, literatura. Ficţiunea de gen este de departe preferata cititorilor. Trebuie să recunosc, sunt cumva invidios. Orice scriitor de ficţiune de gen visează să scrie o carte care să aibă succesul «Bibliei Pierdute», iar vânzările şi aprecierile să se genereze reciproc”, a spus Dan Doboş, directorul Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” Iaşi, autor, printre altele, al trilogiei „Abaţia”.
Igor Bergler, de profesie regizor, autorul a numeroase scenarii de film şi unul dintre fondatorii revistei „Pro Cinema”, a dezvăluit că ideea de a scrie această carte s-a conturat într-un... club: „Eram la o petrecere, cu muzica la maximum, şi după şase ore ştiam exact cum o să arate cartea aceasta. Documentarea a durat opt luni, iar manuscrisul a fost gata în patru luni”, a spus Igor Bergler, care şi-a pigmentat discursul cu mult umor. „Vă mulţumesc pentru că aţi venit, pe o vreme ca asta, la lansarea mea. Eu n-aş fi venit”...
„Am avut o strategie. Ambiţia mea - dementă, dacă vreţi - a fost ca această carte să intre pe lista Bestsellers, la «New York Times». Cine apare acolo începe să existe! Dacă la început a fost efortul de marketing, acum tot ce se întâmplă este urmare a aprecierilor celor care au citit cartea”, Igor BERGLER
În public, au fost şi cititori care au parcurs deja cartea, nerăbdători să ştie dacă va exista o continuare. „Încă de când mi-a prezentat manuscrisul, Igor Bergler m-a anunţat că are cartea a cărei acţiune se desfăşoară înaintea acestei cărţi, precum şi urmarea. Întâlnirea noastră a avut loc în luna mai a acestui an, dar s-au întâmplat multe lucruri surprinzătoare în acest timp. Autorul are o companie de publicitate şi a făcut o campanie cum editurile din România nu pot face în acest moment pentru cărţile pe care le editează. Aşa s-a ajuns la situaţia în care peste 5.000 de exemplare au fost vândute înainte ca această carte să fie tipărită, prin precomandă cu plată”, a spus Ovidiu Enculescu, directorul Grupului Editorial RAO.
La „Gaudeamus”, romanul lui Igor Bergler a fost vândut în aproximativ 1.600 de exemplare, iar în urma voturilor vizitatorilor, volumul a fost recompensat cu Trofeul Gaudeamus pentru cea mai râvnită carte. Gina POPA
Festivalul „Teodorenii”, organizat de Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi, continuă astăzi, sub genericul „Ziua literaturii policier și thriller”. Elevii şi profesorii Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” vor dialoga cu scriitorii Bogdan Hrib, Lucian Dragoş Bogdan, Lucia Verona şi Adina Speteanu, începând cu ora 13.00, în Sala de Festivităţi a liceului.
Scopul festivalului este celebrarea contribuţiei deosebite a celor doi fraţi Teodoreanu, Ionel şi Păstorel, la viaţa culturală ieşeană, concomitent cu punerea în valoare a genurilor literare în care au excelat cei doi și a modului „moldovenesc” de viaţă descris în opera lor. Toate acţiunile din festival vizează în primul rând publicul tânăr şi foarte tânăr, alături de care sunt aşteptaţi toţi iubitorii de artă. (Programul complet, pe www.teodorenii.ro)
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau