Spectacol de licenţă al studenţilor de la Universitatea de Arte Iaşi: „Audiţia”
Dimensiune font:
„Audiţia” de Alexandr Galin, care s-a aflat, cu ani în urmă, în repertoriul Naţionalului ieşean, revine în atenţia pasionaţilor de teatru cu un spectacol de licenţă al studenţilor anului III Actorie, de la Facultatea de Teatru a Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi.
„Având ca laitmotiv mirajul unei vieţi mai bune într-o ţară prosperă, piesa propune spre analiză atât condiţia individului care odată ce şi-a câştigat libertatea nu ştie cum să şi-o gestioneze, dar şi fracturarea relaţiei de cuplu, într-o societate debusolată, ce trăieşte la limita sărăciei. Din această perspectivă, audiţia devine în spectacolul nostru un pretext, terenul de confruntare al unor oameni care au uitat cum să comunice. (...) Spectacolul nostru nu trădează spiritul textului, ci îi serveşte acestuia seva dramatică”, dezvăluie conf.univ.dr. Octavian Jighirgiu, regizorul acestui spectacol.
Din echipa creatorilor fac parte, de asemenea, asist.univ.dr. Laura Bilic (asistent regie); asist.univ.dr. Andrei Cozlac (video concept); Răzvan Stanciu (decor); Jeniţa Stănilă (costume).
Distribuţia este formată din: Andreea Popovici, Maura Munteanu, Sonia Teodoriu, Adnana Bolea, Camelia Dilbea, Nicoleta Văcăraşu, Flavia Sandu, Dumitru Florescu, Daniel Onoae, Dragoş Maftei şi Arun Cotic.
Premiera va avea loc miercuri, 11 noiembrie, la ora 18.00, în Sala Studio a Facultăţii de Teatru (str. Costache Negruzzi, nr. 7-9).
„Decizia unor femei de a-şi părăsi domiciliul conjugal pentru a începe o viaţă nouă, frustrarea şi revolta soţilor acestora, drama a două puştoaice – abandonate de mama lor – ce sunt gata să-şi vândă trupul pentru un trai mai bun, disperarea unui student ce ratează tranzacţia vieţii lui, sunt elementele ce compun o situaţie-limită, din care adevărul iese la iveală, lovindu-i în plin pe toţi cei implicaţi. E o experienţă ce transformă conştiinţa prin reflectarea sa în oglinda nedisimulată a realităţii crude”, dezvăluie realizatorii spectacolului „Audiţia”.
Alexandr Galin, autorul premiatelor „Stele în lumina dimineţii”, „Retro”, sau „Sorry”, s-a născut în 1947, în oraşul Kursk din Rusia. Dramaturg, scenarist, regizor de teatru şi film, Galin cunoaşte consacrarea de timpuriu, piesele sale jucându-se pe mai multe continente, la teatre precum Teatrul de Artă din Moscova, Royal Shakespeare Theatre din Londra, Teatrul Odéon din Paris, Teatrul Schiller din Berlin, Los Angeles Theatre Center, Mingiey Theatre din Tokyo. Lider al „noului val” al dramaturgiei ruseşti, Galin reformează, alături de alţi dramaturgi, gândirea teatrală din ţara sa, mutând accentul de pe teatrul politizat, pe un teatru concentrat asupra individului şi problematicii sociale în care acesta este ancorat.
Gina POPA
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau