60 de milioane de euro pentru competitivitate economică
Dimensiune font:
Un nou apel pentru proiecte cu fonduri nerambursabile a fost lansat de autoritatea de management pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice * cererile de finanţare pot fi trimise până pe 22 noiembrie
Oficialii din cadrul Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, au anunţat lansarea unul nou apel de proiecte. Banii sunt alocaţi pentru Operaţiunea 1.1.1. – „Sprijin pentru consolidarea şi modernizarea sectorului productiv prin investiţii tangibile şi intangibile” din cadrul Axei prioritare 1 – „Un sistem de producţie inovativ şi ecoeficient. Banii pot fi folosiţi de IMM-urile din Moldova pentru a realiza investiţii care să le asigure o poziţie competitivă pe piaţă. „Pot solicita finanţare în cadrul acestui apel întreprinderile mici, mijlocii şi mari, înregistrate legal în România în temeiul Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, care îşi desfăşoară activitatea în România“, au transmis oficiali ai AM POS CCE.
Tipuri de proiecte ce vor primi finanţare
În cadrul acestei axe vor fi finanţate proiecte cu un grad adecvat de inovare care să ducă la crearea de noi capacităţi de producţie sau extinderea unora existente şi proiecte pentru companiile care vor să implementeze noi produse sau servicii. Practic, vor fi daţi bani pentru investiţii în utilaje şi tehnologii care să ducă la diversificarea producţiei prin fabricarea de produse noi, superioare calitativ şi eficiente din punct de vedere al consumurilor energetice. Sunt eligibile proiecte ce implică modernizarea şi dezvoltarea întreprinderilor prin investiţii în echipamente şi utilaje de producţie.
Totodată, sunt sprijinite financiar proiecte ce implică demararea unei noi unităţi sau diversificarea activităţii unei unităţi, cu condiţia ca noua activitate să nu fie identică sau similară cu activitatea desfăşurată anterior în unitatea respectivă. Vor fi luate în calcul şi proiectele ce implică achiziţionarea de active aparţinând unei unităţi care a fost închisă sau care ar fi fost închisă dacă nu ar fi fost cumpărată şi care este achiziţionată de un investitor care nu are legătură cu vânzătorul, cu condiţia ca noua activitate ce urmează a fi desfăşurată utilizând activele dobândite să nu fie identică sau similară cu activitatea desfăşurată în unitatea respectivă înainte de achiziţie.
Bugetul total al acestei cereri de proiecte este de 267 milioane lei, iar valoarea sprijinului financiar nerambursabil acordat poate fi de maximum 17.800.000 milioane lei pe proiect pentru întreprinderi mari şi 6.675.000 milioane lei pe proiect pentru întreprinderi mici şi mijlocii.
Transmiterea dosarului cererii de finanţare se va face on-line pe platforma disponibilă pe pagina web a MSI OIPSI http://fonduri.mcsi.ro , până la 22 noiembrie 2014, ora 14.00.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau