Bani pentru firmele din Moldova
Dimensiune font:
Sunt disponibile fonduri destinate sectorului de IT, în special pentru inovare în acest domeniu * totodată, 30 octombrie este termen limită pentru numeroase linii de finanţare din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală
De la începutul acestei luni s-a dat startul depunerii de proiectelor pentru „Sprijinirea creşterii valorii adăugate generate de sectorul TIC şi a inovării în domeniu prin dezvoltarea de clustere“. Măsura face parte din Programul Operaţional Creşterea Competitivităţii Economice şi are ca obiective strategice - „trecerea de la outsourcing la dezvoltarea bazată pe inovare, precum şi colaborarea între structurile de tip cluster din industria TIC, inclusiv în cadrul acestora, pentru asigurarea unui acces rapid şi facil la implementarea rezultatelor cercetării/ dezvoltării în scopul obţinerii de produse inovatoare“.
Motoarele cercetării-dezvoltării în Iaşi EXCLUSIV
Cererile de finanţare se pot depune până la 23 decembrie, iar pentru un proiect valoarea finanţării nerambursabile este de la minim un milion de lei la maximum 3,2 milioane de lei. „La acestea se adaugă cheltuielile aferente ajutorului de minimis. Valoarea maximă a ajutorului de minimis nu poate depăşi 20% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aferente proiectului“, se arată în ghidul de finanţare.
Fonduri alocate prin PNDR
Până la finele lunii octombrie pot fi depuse proiecte pentru investiţii în exploataţii agricole prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Prin acelaşi program, până la 30 octombrie pot fi înregistrate proiectele care vizează investiţii în exploataţii pomicole, dar şi în procesarea/ marketingul produselor agricole ori din sectorul pomicol. PNDR 2014-2020 oferă sprijin financiar şi pentru investiţiile în activităţi neagricole în zonele rurale, termenul fiind tot 30 octombrie, dar depunerea se poate opri înainte de termenul limită în limita bugetelor disponibile. Cu fonduri europene şi guvernamentale sunt sprijiniţi şi tinerii fermieri la instalarea în fermele din mediul rural. Granturile sunt fie de 40.000 de euro, fie de 50.000 de euro, în funcţie de dimensiunea fermei. Totodată, pentru sprijinirea dezvoltării fermelor mici sunt acordate granturi de 15.000 de euro, termenul limită fiind 30 octombrie.
Cele mai puternice firme din judeţ
Bani pentru proiecte culturale
Întreprinderile mici şi mijlocii pot solicita bani prin Programul EASI – pentru politici sociale inovatoare în domeniul serviciilor sociale. Valorile granturilor oferite de Uniunea Europeană variază între 750.000 şi 2 milioane de euro, iar contribuţia beneficiarului este de 20%. Proiectele pot fi depuse până pe 16 noiembrie.
Administraţia Fondului Cultural Naţional pune la dispoziţie granturi de 50.000 de lei pentru Concursul de proiecte culturale, sesiunea I 2015-2016. Beneficiarii vor trebui să contribuie cu minim 10%, iar termenul pentru depunerea aplicaţiilor este 27 octombrie.
Societăţile comerciale care deţin în administrare obiective de patrimoniu cultural de utilitate publică pot depune proiecte, până la mijlocul lunii decembrie, pentru „investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural“. Obiectivul submăsurii 7.6 din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 vizează „protejarea prin întreţinere, restaurare şi modernizare a obiectivelor de patrimoniu cultural de interes local, a aşezămintelor monahale inclusiv a aşezămintelor culturale – cămine culturale“. Beneficiarii proiectelor care nu generează profit au susţinere financiară integrală de la Uniunea Europeană, în timp ce pentru investiţiile care aduc profit sprijinul din fonduri comunitare este de 80%.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau