Creştere explozivă a afacerilor din domeniul tehnologiei
Dimensiune font:
Un recent studiu arată cum companiile din România, care activează în domeniul tehnologiei, au înregistrat o creştere medie a afacerilor de 400%, în ultimii cinci ani * cel mai acoperit sector fiind cel de IT
Oficialii Deloitte susţin că România face parte din lista ţărilor în care tehnologia este dezvoltată. „Companiile cu cea mai are creştere din punct de vedere tehnologic din România, pe baza veniturilor pe care le realizează, au înregistrat un procentaj mediu de 400%, în ultimii cinci ani. Majoritatea companiilor este în zona de dezvoltare IT. Companiile româneşti care s-au calificat în topul Fast 50 au avut inovaţia ca punct forte. Acestea au fost conduse de către antreprenori care şi-au investit propriile fonduri şi au avut idei. Cea mai mare provocare sunt oamenii, până la urmă. Părerea mea este că, dacă jucătorii mai mari vor veni în România, vor veni pentru că vor să-şi aducă oamenii aici. Jucătorii mari caută oameni calificaţi“, a afirmat Ahmed Hassan, country managing partner Deloitte România
Vor să aloce bani pentru cercetare
Conform datelor prezentate de către reprezentantul Deloitte România, mai mult de jumătate dintre directorii de companii româneşti au declarat că au în plan să aloce bani pentru domeniul cercetare şi dezvoltare, în următorii doi ani. „În cercetare şi dezvoltare (R&D), aproximativ 52% dintre directorii companiilor vor să aloce bani. România nu a avut rezultate foarte bune în această zonă. Companiile româneşti cheltuie cei mai puţini bani în comparaţie cu celelalte ţări din Uniunea Europeană în R&D. Motivul principal este că nu există stimulente din partea Guvernului pe acest segment. În măsura în care Guvernul va oferi o exceptare de impozit pe R&D, atunci lucrurile se vor schimba“, a atras atenţia Ahmed Hassan.
Statistica recentă a Deloitte România arată că, în 2014, România ocupă locul trei în clasamentul regional Deloitte CE Technology Fast 50, cu şase firme în competiţia celor mai dinamice companii din domeniul tehnologic, pe baza creşterii veniturilor obţinute pe o perioadă de cinci ani. Cinci dintre companii sunt dezvoltatori de software, iar una este o firmă de Internet. Reprezentanţii companiilor româneşti prezente în topul Deloitte au apreciat că principalele provocări cărora au fost nevoiţi să le facă faţă sunt decapitalizarea industriei româneşti şi lipsa de maturitate a pieţei locale, dar, pe de altă parte, admit că nu au folosit facilităţile fiscale existente, concentrându-se mai mult pe creşterea afacerilor şi mai puţin pe optimizarea veniturilor şi costurilor.
Dintre cele 50 de companii, 26 sunt prezente pentru prima oară, zece au urcat în clasament, iar 14 au coborât. Topul este, şi de data aceasta, dominat de firmele de software (26), urmate de companiile de Internet (12) şi cele de telecomunicaţii/networking (6).
Creşterea medie în rândul companiilor prezente în clasamentul Fast 50 a urcat la 698% de la 671%, în 2013. Cu toate acestea, avansul este cu mult sub media de 1026% înregistrată în 2012. Zece ţări au contribuit la clasamentul Fast 50 din acest an: Polonia (17 companii), Ungaria (zece), România (şase), Croaţia (patru), Cehia, Lituania şi Slovacia (câte trei), Serbia (două), Bulgaria şi Estonia (câte una).
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau