Cum poţi face cumpărături de la Fisc
Dimensiune font:
Cu toate că în municipiu nu există încă un magazin oficial, aşa cum sunt înfiinţate în alte oraşe din ţară, ieşenii în căutare de chilipiruri pot face cumpărături direct din depozitul Fiscului * stocul conţine de la produse alimentare sau de uz casnic, până la îmbrăcăminte, încălţăminte, maşini sau calculatoare * preţurile pornesc de la 0,5 lei până la 4.700 lei.
Pentru a valorifica bunurile confiscate de către inspectorii de la Vamă, Antifraudă, Fisc sau Poliţie, acestea sunt puse la dispoziţia publicului prin vânzare directă. „În prezent, în stocul de bunuri confiscate aflat în magazia Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Iaşi se află bunuri în valoare de 215.000 lei, formate din produse alimentare în valoare de 4.690 lei, autovehicule de 35.000 lei şi alte bunuri de uz casnic, confecţii sau încălţăminte, în valoare de 13.804 lei“, a declarat Maria Ţăran, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Iaşi.
Pensiune scoasă la vânzare de Fisc
De-a lungul timpului, ieşenii s-au arătat interesaţi în a face cumpărăturile de la Fisc. În funcţie de categoria de produse, noi sau utilizate, preţurile pornesc, de exemplu, de la 0,5 lei până la 4.700 lei. Chiar dacă stocurile nu sunt foarte mari, doritorii găsesc în depozit de la zeci, sute sau mii de bucăţi de şerveţele (0,5 lei), şosete (2 lei), monitoare PC (75 lei), imprimante laser (400 lei), până la maşini (4.700 lei), motociclete (800 lei), perdele (20 lei), oale (de la 6 la 30 de lei), cratiţe (de la 5 la 35 de lei), potcoave confecţionate artizanal (10 lei), brichete (la 1 leu), polonice (2,5 lei), baterii (0,5 lei), şlapi (5 lei), geci (30 lei), chibrituri, umeraşe, vopsea, fructe, bomboane, ulei, zahăr, băuturi şi multe altele.
Cine poate cumpăra de la Fisc
Pentru a putea cumpăra, cei interesaţi pot consulta lista actualizată cu bunurile scoase la vânzare, publicată pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, dar şi pe cel al DGRFP. „Acestea pot fi achiziţionate de persoanele juridice sau fizice autorizate, numai pe bază de factură. După ce s-au decis asupra produselor de care au nevoie, contactează responsabilul privind gestionarea acestor bunuri, le achită şi le preia pe cele dorite. E ca la magazin“, a precizat Maria Ţăran. Potrivit acesteia, preţurile sunt stabilite iniţial la nivelul pieţei, după o perioadă începând să scadă treptat. Până în luna martie, reducerile de preţ înregistrate au ajuns la un total de 4.400 de lei. Dacă timp de 180 de zile bunurile din depozit nu se vând sau expiră, acestea sunt distruse. Cele mai cumpărate produse sunt maşinile pentru piesele de schimb. De acestea poate beneficia şi publicul larg. Andra PETRARIU
De la începutul anului, au fost realizate 26 de facturi către firmele din Iaşi. „Soldul la începutul anului cu bunuri confiscate devenite proprietatea statului a fost în valoare de aproximativ 41.000 de lei. Din care, în cursul trimestrului I, au fost confiscate bunuri în valoare de aproximativ 178.000 de lei. Tot în cursul acestui trimestru, au fost valorificate bunuri în valoare de aproximativ 157.000 de lei“, a spus Maria Ţăran, purtătorul de cuvânt al DGRFP Iaşi. O parte din aceste bunuri, reprezentând în mare parte mărţişoare, în valoare de 4.450 lei, au fost atribuite gratuit, în luna martie, unor Case de copii sărmani din judeţ.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau