Deşeurile românilor în cifre
Dimensiune font:
În jur de 56% din gunoaie sunt generate de gospodării * ponderea cea mai mare o deţin deşeurile locuitorilor din mediul urban
Gunoaiele provenite din gospodării reprezintă mai mult de jumătate din totalul generat în România, a declarat Viorica Paraschiv, comisar Serviciul Gestiunea Deşeurilor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu (GNM).
„În prezent, în Uniunea Europeană sunt generate circa 1,3 miliarde tone de deşeuri anual, dintre care 180 milioane tone sunt deşeuri menajere care sunt eliminate final prin depozitare. În România, în prezent, un locuitor din zona urbană generează, în medie, 346 kg de deşeuri menajere pe an, în timp ce în mediul rural sunt generate circa 96 kg de deşeuri menajare pe an. Diferenţa apare datorită faptului că în mediul rural o mare parte dintre deşeuri sunt transformate de către ţărani in situ, în propria gospodărie sau le dau ca şi hrană la animale“, a afirmat Paraschiv.
Conform datelor prezentate de către reprezentantul GNM, 56% din totalul deşeurilor generate în România provin din gospodării, urmate de deşeurile din industria construcţiilor — 20,6%. „Din punct de vedere al compoziţiei deşeurilor municipale din România faţă de alte ţări, deşeurile din gospodării au ponderea de 56%, nămolurile de epurare 2%, deşeurile din industria construcţiilor 20,6%, iar cele din cenuşă în procentaj de 19,45%. Comparativ cu alte ţări, de exemplu în Austria doar 7% din totalul cantităţii de deşeuri sunt reprezentate de deşeurile din gospodării. Ponderea cea mai mare o au materialele excavate, respectiv 4%, şi alte deşeuri“, a menţionat Viorica Paraschiv.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau