Economia pe scurt
Dimensiune font:
Operaţiunile Enel evaluate la 1,3 miliarde de euro * Contract de 794.000 de euro la Poşta Română * Un sfert din recolta de porumb a fost strânsă * Antreprenorii preferă fondurile europene *
Bacăul are cele mai puţine locuri de muncă disponibile
Operaţiunile Enel evaluate la 1,3 miliarde de euro
Italienii de la Enel ar putea renunţa la vânzarea operaţiunilor din România, întrucât nu vor putea obţine 1,8 miliarde de euro din această tranzacţie, aşa cum îşi doresc, au declarat surse oficiale. „Enel trebuie să vândă active pentru a-şi acoperi unele datorii şi are nevoie să obţină 1,8 miliarde de euro din vânzarea celor trei distribuţii de energie pe care le deţine în România. Din evaluările noastre, ei nu vor putea obţine mai mult de 1,2 - 1,3 miliarde de euro“, au spus sursele. Pe de altă parte, statul îi încurajează pe italienii de la Enel să rămână în România. „Enel şi-a îndeplinit mare parte din obligaţiile asumate la privatizarea filialelor Electrica şi vom încuraja Enel să rămână în România, unde garantăm un mediu de afaceri prietenos“, a spus Gabriel Dumitraşcu, directorul general al Direcţiei de Privatizare din cadrul Departamentului pentru Energie într-o conferinţă organizată de Camera de Comerţ italiană.
Contract de 794.000 de euro la Poşta Română
Poşta Română vrea să încheie un acord-cadru, pe o perioadă de patru ani, cu trei firme, pentru servicii de verificări metrologice ale cântarelor şi greutăţilor cântarelor mecanice, valoarea estimată, fără TVA, a contractului depăşind 794.000 de euro, potrivit unui anunţ de participare postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.
Un sfert din recolta de porumb a fost strânsă
Floarea-soarelui a fost recoltată până în prezent de pe 80% din suprafaţa însămânţată, de peste un milion de hectare, în timp ce porumbul a fost cules de pe 576.000 de hectare, puţin peste 25% din suprafaţa totală aflată în cultură, de 2,35 milioane de hectare, a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) Daniel Botănoiu.
Antreprenorii preferă fondurile europene
Mai mult de jumătate din firmele din România au obţinut finanţare în ultimul an, însă creditul bancar, deşi rămâne cea mai importantă sursă de finanţare, a scăzut sub 50% din preferinţele firmelor, în timp ce ponderea finanţărilor din fonduri europene aproape s-a dublat, ajungând la 26%, reiese din studiul EY „Accesul antreprenorilor români la finanţare“.
Bacăul are cele mai puţine locuri de muncă disponibile
Un număr de 20.680 de locuri de muncă vacante erau înregistrate, joi, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), cele mai multe în municipiul Bucureşti (2.802) şi în judeţele Cluj (2.520) şi Prahova (1.419), potrivit unui comunicat al ANOFM. Conform datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici, cele mai puţine oferte există în judeţele Mehedinţi (38), Suceava (26), Caraş-Severin (19) şi Bacău (10).
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau