Economia pe scurt
Dimensiune font:
Continuă ajustarea la preţul gazelor * Peste 1,5 milioane de portări în şase ani *
Au scăzut preţurile la apartamente cu 1,3% * Bani pentru dezvoltarea aeroporturilor *
Autospeciale şi aparatură de 800.000 de euro
Continuă ajustarea la preţul gazelor
Preţul final al gazelor pentru populaţie va fi ajustat în continuare o dată la trei luni, chiar dacă tariful gazelor din producţie internă a fost îngheţat, a declarat vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), Emil Calotă. „Ceea ce a fost îngheţat este preţul producţiei interne. De aici până la preţul final mai sunt componentele de distribuţie, transport, depozitare, dar şi componenta fiscală“, a explicat oficialul ANRE. Potrivit acestuia, preţul plătit efectiv de populaţie va fi modificat trimestrial. „Preţul final nu este în mod obligatoriu îngheţat şi el. Vom avea creşteri nesemnificative trimestriale, care să fie suportabile pentru populaţie, însă pot exista şi reduceri“, a adăugat Calotă. Autorităţile au decis, în septembrie, ca preţul gazelor interne pentru populaţie să fie îngheţat până la 1 iulie 2016, iar piaţa pentru consumatorii casnici să fie liberalizată abia în 2021, faţă de 2018, cum prevede calendarul iniţial.
Peste 1,5 milioane de portări în şase ani
Peste 350.000 de numere de telefon au fost transferate de către utilizatori dintr-o reţea în alta, până la 1 octombrie 2014, numărul portărilor depăşind astfel 1,5 milioane în cei şase ani de la lansarea acestui serviciu, arată un comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.
Au scăzut preţurile la apartamente cu 1,3%
Preţurile locuinţelor au crescut cu 0,9% în zona euro, iar în Uniunea Europeană s-au majorat cu 1,4%, în trimestrul al doilea al acestui an comparativ cu primul trimestru. România se situează, însă, printre statele unde preţurile locuinţelor au înregistrat cele mai mari scăderi, minus 1,3%, fiind devansată doar de Slovenia, unde preţurile au scăzut cu 2,6%, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică, Eurostat.
Bani pentru dezvoltarea aeroporturilor
Peste 800 de milioane de euro vor fi utilizaţi, în prima etapă a programului de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare, cheltuielile urmând să fie eşalonate pe o perioadă de şase ani, a declarat joi Valentin Iordache, directorul de comunicare şi relaţii publice al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.
Autospeciale şi aparatură de 800.000 de euro
Poliţia Română va cumpăra autospeciale şi tehnică de ultimă generaţie, în valoare de 800.000 de euro, în cadrul unui proiect ce urmăreşte combaterea criminalităţii transfrontaliere, 680.000 de euro din investiţie fiind finanţare din Mecanismul Financiar Norvegian.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau