Economia pe scurt
Dimensiune font:
Înmatriculările Dacia în Germania au scăzut * 600 de locuri de muncă la Cadastru *
Termen pentru noul proces de etichetare a alimentelor
Înmatriculările Dacia în Germania au scăzut
Vânzările de autoturisme Dacia noi în Germania au scăzut cu 2,2% în luna noiembrie faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Înmatriculările de autoturisme Dacia au coborât în luna noiembrie de la 3.455 unităţi la 3.380 unităţi, reprezentând o cotă de piaţă de 1,4%, potrivit biroului de înmatriculări auto german. De altfel, şi piaţa auto germană a înregistrat o scădere de 1,8% în luna noiembrie, la 250.082 unităţi, în timp ce, la nivelul primelor 11 luni ale anului, numărul de autoturisme comercializate în Germania a crescut cu 2,6% comparativ cu perioada similară din 2013, la 2,8 milioane de unităţi. Dacia a vândut 45.121 de maşini în intervalul ianuarie-noiembrie comparativ cu 41.886 maşini în aceeaşi perioadă din 2013, înregistrând o cotă de piaţă de 1,6%.
600 de locuri de muncă la Cadastru
Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară va cheltui până în 2023 circa 1 miliard de euro pentru realizarea cadastrului general, urmând să înfiinţeze în acest scop încă 600 de posturi, adică 20% din personalul actual. Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern privind aprobarea Programului naţional de cadastru şi carte funciară (PNCCF) pentru perioada 2014 - 2023 şi modificarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, aprobat prin HG 1288/2012. PNCCF are drept obiectiv înregistrarea gratuită a imobilelor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară, eliberarea certificatelor pentru înscrierea în cartea funciară a posesorilor ca proprietari şi eliberarea certificatelor de moştenitor în cazul succesiunilor nedezbătute. Astfel, va fi creată o bază de date unitară şi completă a imobilelor din ţară. Bugetul estimat pentru implementarea Programului este estimat la 4,39 miliarde de lei în intervalul 2014-2023, jumătate din sumă fiind necesară pentru realizarea măsurătorilor cadastrale.
Termen pentru noul proces de etichetare a alimentelor
Noul proces de etichetare a alimentelor va începe în 13 decembrie 2014 urmând ca afişarea declaraţiei nutriţionale şi scoaterea în evidenţă a alergenilor să devină obligatorii, pe majoritatea etichetelor la alimentele preambalate, începând cu 2016. Oficiali ai Romalimenta precizează că „nu va fi obligatoriu ca toate produsele de pe rafturi să aibă noile etichete, din 13 decembrie, iar cele care nu sunt conforme cu cerinţele regulamentului pot fi comercializate până la epuizarea stocurilor“.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau