Economia pe scurt
Dimensiune font:
Pregătiri pentru deschiderea Lotului I din Nădlac-Arad * Atuurile României în regiune *
4 milioane de lei pentru proiecte de informare * Creştere a rezervelor de petrol şi gaze
Pregătiri pentru deschiderea Lotului I din Nădlac-Arad
Lotul I al autostrăzii Nădlac-Arad, de 22 de kilometri, ar putea fi deschis circulaţiei în această săptămână, în condiţiile în care lucrările la corpul şoselei au fost finalizate şi mai trebuie realizate doar şanţuri, garduri sau poduri, spun reprezentanţii constructorului. Directorul proiectului autostrăzii Nădlac-Arad, Adrian Adler. „Au fost finalizate lucrările la corpul autostrăzii, iar de acum se lucrează doar în exteriorul acesteia, cum ar fi la şanţuri, garduri sau poduri. Aşteptăm la începutul săptămânii viitoare o comisie tehnică de la CNADNR, care va verifica elementele ce ţin de siguranţa circulaţiei, astfel încât dacă se primeşte acceptul, traficul va fi deschis în jurul datei de 18 decembrie“, a declarat Adler. El a precizat că, pentru a se putea circula pe autostradă, s-au mai finalizat şase kilometri din lotul II, care asigură legătura cu DN7 printr-un nod rutier existent lângă oraşul Pecica. La capătul de la frontiera cu Ungaria, va exista un alt drum de legătură cu DN7, spre actualul punct de control pentru trecerea graniţei.
Atuurile României în regiune
România are o serie de atuuri în materie de competitivitate comparativ cu ţările din regiune, cum ar fi mărimea pieţei interne, numărul redus de zile pentru a deschide o afacere, gradul de protecţie pentru investitor, dar şi dezavantaje, precum motivarea de a munci şi de a investi, afectate de nivelul ridicat de taxare, susţine preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru.
4 milioane de lei pentru proiecte de informare
Organizaţiile neguvernamentale, asociaţiile şi fundaţiile pot aplica, anul viitor, în cadrul Programului de finanţare privind derularea de proiecte de conştientizare a tinerilor din România faţă de protecţia mediului, a cărui valoare se ridică la 4 milioane de lei, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice.
Creştere a rezervelor de petrol şi gaze
Rezervele mondiale de petrol şi gaze au înregistrat o creştere de 11%, respectiv de 3%, pe fondul majorării cu 25% a cheltuielilor de capital ale companiilor de profil, în 2013, faţă de 2012, dar profiturile sunt în scădere, arată un studiu realizat de EY. Potrivit cercetării, care analizează rezultatele legate de exploatarea şi producţia globală şi regională (E&P) în rândul a 75 de companii, pe o perioadă de cinci ani (2009 — 2013), totalul cheltuielilor de exploatare a ajuns mai mult decât dublu, în decursul a cinci ani, de la o valoare de 315 miliarde dolari, în 2009, la o valoare de 678,9 miliarde dolari, în 2013.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau