Economia pe scurt
Dimensiune font:
Clienţii nu au încredere în agenţiile imobiliare * Profitul Renault a urcat la 1,99 miliarde euro, anul trecut * Cât colectăm selectiv
Clienţii nu au încredere în agenţiile imobiliare
Doar un sfert din tranzacţiile imobiliare din România sunt intermediate de agenţi, în condiţiile în care în alte state procentul ajunge până la 95%, motivul principal al gradului redus de intermediere de pe piaţa locală este lipsa de încredere a clientului în agentul imobiliar, potrivit RE/MAX. „În acest moment, pe piaţa din România, procentul tranzacţiilor intermediate de un agent imobiliar este de doar 25%. Prin comparaţie, în Canada, 95% din tranzacţii se realizează prin intermedierea oferită de un agent imobiliar, iar în alte ţări din Vestul Europei procentul ajunge la 65%“, a declarat Răzvan Cuc, director regional al francizei de agenţii imobiliare RE/MAX în România. Diferenţa majoră este dată, cu precădere, de lipsa încrederii clienţilor în agenţii imobiliari, dar şi de faptul că, de foarte multe ori, clienţii nu au primit un beneficiu major prin colaborarea cu un agent imobiliar.
Profitul Renault a urcat la 1,99 miliarde euro, anul trecut
Renault, al treilea mare producător auto european, a înregistrat un profit net de 1,99 miliarde de euro anul trecut, în urcare cu 1,3% comparativ cu 2013, datorită avansului volumului vânzărilor în Europa, generat în principal de Dacia, şi a creşterii preţurilor în afara Europei. Profitul net al grupului s-a situat la 695 de milioane de euro în 2013, creşterea de anul trecut fiind peste aşteptările analiştilor, care anticipau un profit de 1,8 miliarde de euro, potrivit MarketWatch. Profitul operaţional al grupului francez a urcat anul trecut la 1,6 miliarde de euro, reprezentând 3,9% din venituri, de la 1,24 miliarde de euro în 2013, se arată în raportul financiar publicat joi de Renault.
Cât colectăm selectiv
Mai mult de jumătate dintre români (60%) preferă să colecteze selectiv sticle de plastic sau alte materiale din acelaşi material, sub media europeană de 90%, conform celui mai recent eurobarometru al Comisiei Europene. Totodată, aproape jumătate dintre cei chestionaţi spun că au nevoie de mai multe informaţii despre cum şi unde se separă deşeurile, în timp ce 40% s-ar lăsa convinşi să colecteze selectiv mai mult dacă s-ar oferi stimulente financiare, precum garanţii şi tarife reduse. Conform studiului, peste 60% dintre români şi-ar dori mai multe instalaţii de reciclare şi compostare a deşeurilor în zona unde locuiesc, în timp ce 58% dintre aceştia declară că îşi doresc asigurări mai clare că deşeurile sunt, într-adevăr, reciclate. Totodată, aproape jumătate dintre cei chestionaţi spun că au nevoie de mai multe informaţii despre cum şi unde se separă deşeurile, în timp ce 40% s-ar lăsa convinşi să colecteze selectiv mai mult dacă s-ar oferi stimulente financiare, precum garanţii şi tarife reduse.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau