Economia pe scurt
Dimensiune font:
16,7% din cheltuielile lunare s-au dus pe impozite * România deţine 2,32 milioane ha de păduri certificate * Germania închide cea mai veche centrală nucleară din ţară
16,7% din cheltuielile lunare s-au dus pe impozite
Un procent de 16,7% din cheltuielile medii lunare ale unei persoane, de 850 lei, au fost reprezentate de impozite, contribuţii şi taxe, în 2014, reiese din datele Institutului Naţional de Statistică (INS). Cea mai mare pondere a cheltuielilor este reprezentată de cumpărarea mărfurilor nealimentare, respectiv 21,8%, fiind urmată de alimente şi băuturi cu 21,7%. O pondere de 19,1% este reprezentată de plata serviciilor, 15,6% de contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii, 1,2% de cheltuieli pentru producţie, 0,6% — cheltuieli pentru investiţii şi 3,3% — alte cheltuieli. Potrivit datelor INS, în mediul urban cheltuielile medii lunare ale unei persoane s-au ridicat la 969 lei, iar în cel rural la 712 lei. În ceea ce priveşte clasificarea pe vârste, persoanele cu vârsta cuprinsă între 15-24 de ani au cheltuit, în medie, 1.056 lei, în timp ce restul categoriilor sub 1.000 lei.
România deţine 2,32 milioane ha de păduri certificate
România deţine una dintre cele mai mari suprafeţe de păduri certificate din Europa, cu cele circa 2,32 de milioane de hectare de fond forestier proprietate publică a statului, a anunţat Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva. „Regia Naţională a Pădurilor — Romsilva deţine certificat FSC (Forest Stewardship Council — Consiliul de Administrare Forestieră) pentru management forestier, în cadrul a 215 ocoale silvice din subordinea a 28 de direcţii silvice, situate în diferite zone ale ţării, cu o suprafaţa totală certificată de circa 2,32 milioane hectare fond forestier proprietate publică a statului, fiind una din ţările cu cele mai mari suprafeţe certificate din Europa“, a declarat directorul general al RNP — Romsilva, Adam Crăciunescu. Potrivit unui comunicat al Romsilva, regia a iniţiat primele demersuri pentru certificare încă de la începutul anilor 2000, iar primul certificat a fost obţinut în anul 2002.
Germania închide cea mai veche centrală nucleară din ţară
Centrala atomică Grafenrheinfeld, cea mai veche din Germania, şi-a încetat sâmbătă, definitiv, activitatea, conform unui plan stabilit de Guvern după catastrofa de la centrala nucleară japoneză Fukushima. Planul prevede ca, în 2022, să fie închise toate centralele nucleare din ţară, informează agenţia EFE. Grafenrheinfeld, operată de E.ON, avea 33 de ani de funcţionare şi este prima centrală care se închide în cea de-a doua etapă a strategiei energetice, aprobată în 2011 de către cancelarul german, Angela Merkel, după ratificarea unui angajament asumat, cu un deceniu înainte, de predecesorul său, social-democratul Gerhard Schroeder.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau