Economia pe scurt
Dimensiune font:
Bruxelles-ul cere României „proiecte mature“ * Cât ne costă infracţiunile cibernetice *
Discuţii privind modificarea legilor de achiziţie publică * Volkswagen va opri comercializarea unor modele diesel
Bruxelles-ul cere României „proiecte mature“
România are la dispoziţie 6,7 miliarde euro pentru următorii şapte ani prin Fondul European de Dezvoltare Regională, însă pentru atragerea fondurilor este nevoie de o mai bună coordonare şi cooperare între autorităţile naţionale şi locale, a declarat comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu. „Şi prin Programul Operaţional Regional (POR), care este în gestionarea mea ca şi comisar european pentru politică regională există foarte multe posibilităţi: sunt 6,7 miliarde euro pentru următorii şapte ani prin POR, din Fondul de Dezvoltare Regională şi există o mulţime de posibilităţi pentru diversificarea economică în lumea satului“, a menţionat Corina Creţu.
Cât ne costă infracţiunile cibernetice
Infracţiunile cibernetice costă economia globală aproximativ 445 miliarde de dolari anual, economiile din top 10 suportând jumătate din această sumă, se arată într-un raport al Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS). „Conştientizarea riscurilor cibernetice şi schimbările legislative vor propulsa asigurările cibernetice. În timp ce mai puţin de 10% dintre companii achiziţionează la ora actuală poliţe specifice pentru a se proteja împotriva riscurilor cibernetice, AGCS previzionează o creştere la nivel global a nivelului primelor de asigurare pentru produsele ce oferă protecţie pentru riscuri cibernetice de la 2 miliarde de dolari anual (valoarea actuală), la peste 20 miliarde de dolari anual în următorul deceniu, cu o rată de creştere anuală compusă de peste 20%“, se arată în document.
Discuţii privind modificarea legilor de achiziţie publică
Legea privind concesiunile şi cea pentru utilităţi pe achiziţii sectoriale vor fi prezentate în această săptămână, iar pachetul de legi privind achiziţiile publice va ajunge în Parlament în jur de 15 octombrie, a declarat preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, Roxana Mînzatu.
Volkswagen va opri comercializarea unor modele diesel
Volkswagen (VW) le-a cerut dealerilor săi din SUA să oprească vânzarea unor modele diesel fabricate în 2015, după ce autorităţile de reglementare din SUA au acuzat compania germană de instalarea unor sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare, transmite Reuters. „Volkswagen a ordonat o investigaţie externă după ce autorităţile de reglementare din SUA au cerut companiei să recheme aproximativ 500.000 de vehicule. Personal, îmi pare nespus de rău că am încălcat încrederea clienţilor noştri şi a publicului. Nu vom tolera niciun fel de încălcare a reglementărilor noastre interne sau a legislaţiei“, a declarat Martin Winterkorn, directorul general al cel mai mare producător auto din lume.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau