Economia pe scurt
Dimensiune font:
Bani pentru integrarea refugiaţilor * România ar putea adopta moneda unică în 2022-2023 * Sesiune continuă de depunere a proiectelor în PNDR * S-a redus numărul insolvenţelor
Bani pentru integrarea refugiaţilor
Comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu, spune că statele membre UE au la dispoziţie, în cadrul noilor programe pentru perioada 2014-2020, „un buget consistent“ cu ajutorul căruia pot să finanţeze o gamă largă de proiecte menite să susţină integrarea migranţilor şi a refugiaţilor. „Prioritatea noastră este să acţionăm în criza refugiaţilor ca o Uniune. Comisia Europeană s-a pronunţat în mod constant şi continuu pentru un răspuns european coordonat“, a precizat Corina Creţu.
România ar putea adopta moneda unică în 2022-2023
Evaluările BNR arată că România ar putea atinge un nivel „decent“ de convergenţă reală pentru aderarea la zona euro în 2022-2023, păstrând totodată elementele de convergenţă nominală, însă decizia privind momentul aderării este una politică, afirmă viceguvernatorul Bogdan Olteanu. „Evaluările noastre arată că 2022-2023 ar putea fi un termen potrivit, din punct de vedere tehnic, pentru aderare, fie că vorbim de convergenţă nominală, fie de cea reală. Convergenţă nominală să rămână în zona ţintită, iar cea reală să atingă un nivel rezonabil. Bineînţeles însă că decizia privind momentul când vom adera va fi una politică, iar cea dacă vom adera a fost deja luată de către societatea românească. Răspunsul este da, România se află pe drumul spre aderarea la zona euro“, a declarat Olteanu.
Sesiune continuă de depunere a proiectelor în PNDR
Sesiunea de depunere de proiecte pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 va fi deschisă în mod continuu, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. „Sesiunea de proiecte de acum până în anul 2020 va fi deschisă în mod continuu, de la începutul anului, de la 1 ianuarie în fiecare an şi până la sfârşitul lunii octombrie, urmând ca în lunile noiembrie şi decembrie să pregătim noua sesiune. În acest an, deschidem sesiunea în luna septembrie şi va fi deschisă, cel mai probabil, până la sfârşitul lunii noiembrie“, a declarat ministrul la deschiderea primei sesiuni de cereri de proiecte pentru pentru măsurile din PNDR 2020 destinate investiţiilor de utilitate publică.
S-a redus numărul insolvenţelor
Numărul companiilor intrate în insolvenţă în ultimul an este în scădere, potrivit unei analize efectuată de compania CITR. „Analizând situaţia financiară a companiilor din România ce au o cerere de insolvenţă depusă, am realizat că este vorba despre multe companii medii şi mari, companii ce generează venituri importante la bugetul de stat, angajează multe persoane şi care sunt responsabile pentru alte business-uri pe orizontală şi pe verticală“, a declarat Andreea Cionca-Anghelof, asociat coordonator CITR.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau