Economia pe scurt
Dimensiune font:
Simulator pentru trafic aerian dezvoltat de români * Tranzacţie de 21,1 miliarde de euro *
Restructurări masive la o bancă britanică * Oportunităţi de finanţare pentru firmele din IT&C
Simulator pentru trafic aerian dezvoltat de români
O soluţie românească 100% destinată instruirii controlorilor de trafic aerian se află deja instalată în mai multe academii din întreaga lume, costul unui asemenea produs ridicându-se la câteva milioane de euro, a declarat Mihai Matei, managing partner al Essensys Software Solutions, compania dezvoltatoare a simulatorului. „Dezvoltarea simulatorului Artmacs - Soluţie de management al traficului aerian şi control s-a întins pe durata a minimum cinci ani. A fost o versiune iniţială, iar echipa care a lucrat la acest proiect a început cu cinci oameni, sută la sută români. Este o soluţie dezvoltată integral de noi, iar clientul şi partenerul nostru este canadian. Acesta se ocupă, practic, de comercializarea produsului. (...) Pe de altă parte, nu ştiu dacă mai face sau a mai făcut cineva din România un astfel de simulator. Soluţii de genul acesta mai există, dar soluţia noastră este mult mai ieftină faţă de cele existente. Simulatorul este utilizat pentru instruirea controlorilor de trafic aerian“, a explicat Matei.
Tranzacţie de 21,1 miliarde de euro
Visa Inc, operatorul celei mai mari reţele de plăţi din lume, a convenit preluarea Visa Europe, într-o tranzacţie evaluată la până la 21,2 miliarde de euro care va unifica brandul la nivel global, după opt ani în care cele două companii au funcţionat separat, transmite Bloomberg. Achiziţia va permite Visa să concureze mai eficient MasterCard. Tranzacţia include un avans de 16,5 miliarde de euro, în numerar şi acţiuni convertibile, şi o posibilă plată suplimentată de 4,7 miliarde de euro, la patru ani de la finalizarea acordului, au anunţat luni cele două companii, într-un comunicat. Achiziţia pune capăt zvonurilor din ultimii ani din rândul analiştilor dacă aceste companii, care s-au separat în 2007 înaintea ofertei publice iniţiale a companiei americane, se vor reunifica. Visa Inc şi Visa Europe, o asociere de bănci europene cu peste 500 de milioane de carduri, făceau parte, până în 2007, dintr-o reţea globală deţinută de bănci.
Restructurări masive la o bancă britanică
Banca britanică Standard Chartered va renunţa la 17% din forţa de muncă, respectiv la 15.000 de angajaţi, în cadrul unui plan de reducere a cheltuielilor cu 2,9 miliarde de dolari până în 2018, relatează Bloomberg. Planul de restructurare include o majorare de capital în valoare de 5,1 miliarde de dolari. Standard Chartered va restructura sau va renunţa la active în valoare de 100 de miliarde de dolari, după ce a raportat pierderi neaşteptate în trimestrul al treilea, de 139 milioane de dolari, după un profit de 1,5 miliarde de dolari în urmă cu un an.
Oportunităţi de finanţare pentru firmele din IT&C
Clusterul românesc Smart Alliance îşi doreşte să creeze o alternativă a pieţei de integrare în sectorul IT&C din România. „Clusterul Smart Alliance are ca scop să pună la un loc diverse lucruri, plecând de la resurse de know-how. Mare parte, ca direcţie, se axează pe Research şi Development, pentru că toată lumea are tendinţa să aducă un suflu nou. Asta vrem şi noi. Dorim să facem un pic mai mult şi avem două direcţii în acest sens: una este smart alliance de marketing şi partea de fonduri europene. Acest cluster îl facem de vreo doi ani şi avem membri cu competenţe diferite. Vrem să creăm o alternativă a pieţei de integrare“, a declarat Gabriel Munteanu, preşedintele Smart Alliance. Potrivit acestuia, ideea de integrare în noul cluster este legată şi de accesarea fondurilor europene de către companiile membre.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau