Economia pe scurt
Dimensiune font:
Companii audiate în Parlamentul European * S-a înjumătăţit profitul Porsche SE *
Colectări minime de deşeuri * Reduceri la preţul energiei electrice
Companii audiate în Parlamentul European
Facebook, McDonald’s şi Amazon se numără între 11 companii care vor participa săptămâna viitoare la o audiere organizată de o comisie specială a Parlamentului European, pentru a răspunde întrebărilor legate de facilităţile fiscale de care au beneficiat în unele state comunitare, relatează Bloomberg. Amazon aşteaptă între timp o decizie a Comisiei Europene privind un pact fiscal convenit cu guvernul din Luxemburg. Banca britanică Barclays va fi la rândul ei reprezentată la discuţiile din comisia Parlamentului European, care va avea loc pe 16 noiembrie.
S-a înjumătăţit profitul Porsche SE
Profitul Porsche SE, acţionarul majoritar al grupului Volkswagen, s-a înjumătăţit în primele nouă luni din acest an, din cauza costurilor legate de scandalul emisiilor, transmite Reuters. În perioada ianuarie - septembrie 2015, profitul net s-a situat la 1,19 miliarde de euro (1,28 miliarde de dolari), faţă de 2,5 miliarde de dolari în primele nouă luni din 2014. Porsche, care luna trecută şi-a redus estimările privind rezultatele financiare din cauza scandalului emisiilor, a anunţat că îşi menţine actuala prognoză pentru un profit înainte de taxe între 0,8 - 1,8 miliarde de euro, de la 3,03 miliarde de euro în 2014. Dar compania a avertizat că estimarea ar putea fi modificată în funcţie de evoluţiile din scandalul emisiilor.
Colectări minime de deşeuri
O persoană deţine în medie 72 kilograme de Echipamente Electrice şi Electronice (EEE) iar dintre acestea 7,35 kg/ persoană sunt debarasate ca Deşeu de Echipament Electric şi Electronic (DEEE) şi numai 1,2- 1,5 kg/ persoană sunt tratate şi colectate corespunzător, potrivit studiului „Cuantificarea Deşeurilor de Echipamente Electrice şi Electronice generate în România“. „Maxim 30% din ce se generează ajunge să fie colectat prin sistemele oficiale de colectare şi raportate ca rezultat naţional, 21% ajung la rude şi prieteni, iar restul cazurilor sunt caracterizate de obiceiuri negative: duse la ghene, predate colectorilor stradali de fier vechi sau aruncate la întâmplare. Este peisajul real al generării, colectării şi reciclării DEEE în România“, informează studiul realizat de ECOTIC şi Universitatea Naţiunilor Unite - Institutul pentru Cercetări Avansate de Sustenabilitate (UNU).
Reduceri la preţul energiei electrice
Preţului energiei electrice la consumatorul final ar putea scădea cu 3-5% de la 1 ianuarie 2016, a declarat, marţi, Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). „În acest an, la nivelul furnizării de energie electrică şi distribuţiei de energie electrică s-au înregistrat nişte elemente pozitive, a crescut consumul de energie electrică cu câteva procente, am avut o evoluţie ratei de inflaţie favorabilă. Aceste două lucruri coroborate vor aduce, cu siguranţă, un aspect pozitiv la fixarea preţului energiei electrice la consumatorul final. Noi apreciem că acest preţ va scădea cu câteva procente“, a spus Niculae Havrileţ. Preţul ar urma să scadă începând de la 1 ianuarie 2016. Havrileţ a precizat că reducerea ar putea fi de 8% pentru activitatea de distribuţie, iar în factura finală scăderea ar urma să fie de 3-5%. Reducerea nu vizează certificatele verzi sau bonusul de cogenerare.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau