Economia pe scurt
Dimensiune font:
Concurenţa investighează Netcity Telecom * Alimente neconforme în galantare *
Nu există risc de insolvenţă la Complexul Energetic Oltenia * Tranzacţiile cu proiecte imobiliare au crescut în primul trimestru
Concurenţa investighează Netcity Telecom
Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie dominantă al Netcity Telecom şi a efectuat inspecţii inopinate la sediul companiei şi la punctele de lucru ale acesteia. Conform unui comunicat, inspecţiile au avut loc în cadrul investigaţiei privind un posibil abuz de poziţie dominantă al Netcity Telecom, manifestat prin aplicarea unor tratamente discriminatorii pe pieţele pe care acesta acţionează. „Documentele ridicate în cadrul acestor inspecţii se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei. Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă preliminară în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiei“, se menţionează în comunicat.
Alimente neconforme în galantare
Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa
Alimentelor (ANSVSA) au controlat, în primele patru luni ale anului, 3.854 de transporturi de produse de origine non-animală, care au ca risc asociat prezenţa de reziduuri de pesticide, fiind eliberate buletine pentru 822 dintre probele prelevate, şapte dintre acestea prezentând depăşirea limitei maxime admise pentru astfel de reziduuri. Rezultate neconforme s-au înregistrat la următoarele produse: o probă de tomate provenite din Iordania, o probă de ardei iute, provenit din Iordania, o probă de mere, provenite din Macedonia, patru probe de fasole boabe, provenite din Etiopia.
Nu există risc de insolvenţă la Complexul Energetic Oltenia
Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, consideră că, în cazul Complexului Energetic Oltenia (CEO), nu există niciun risc de insolvenţă, deşi reducerea datoriilor companiei se poate întâmpla în ani de zile, nu doar în patru luni de rezultate bune. „Nu există, în opinia mea, niciun risc de insolvenţă pentru Complexul Energetic Oltenia, deşi sunt probleme destul de mari acolo. Au fost 4 luni de rezultate bune, dar compania nu poate reveni în doar patru luni. Îi vor trebui ani de zile pentru a-şi reduce pierderile. Există un plan de restructurare care se află în discuţie cu partenerii sociali. Părerea mea este că CE Oltenia este pe un drum corect“, a afirmat Grigorescu. Pe de altă parte, în ceea ce priveşte situaţia actuală de la Rompetrol, ministrul Energiei a subliniat că acesta nu e un caz singular, menţionând totodată că „vom mai vedea situaţii similare şi nu neapărat în energie“.
Tranzacţiile cu proiecte imobiliare au crescut în primul trimestru
România continuă să atragă investitorii imobiliari şi în acest an, pe fondul indicatorilor macroeconomici stabili şi cu perspective de îmbunătăţire, dar şi al randamentelor mai atractive faţă de alte pieţe din regiune. Astfel, valoarea tranzacţiilor imobiliare din România în primul trimestru a totalizat 180 de milioane de euro, peste jumătate, 96 milioane de euro, reprezentând vânzări de proiecte de birouri din Bucureşti. De asemenea, proiectele industriale şi logistice au rămas şi în acest an în atenţia investitorilor atrăgând peste o treime din tranzacţiile cu active imobiliare din primul trimestru, în sumă de 57 milioane de euro. Restul tranzacţiilor a avut ca obiect spaţiile de retail, cu un total de 28 de milioane de euro. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, tranzacţiile cu proprietăţi comerciale – birouri, spaţii industriale, logistice şi de retail, au crescut în primul trimestru din acest an cu peste 30%.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau