Efectele reducerii TVA la alimente
Dimensiune font:
Măsura reducerii TVA la alimente, intrată în vigoare de ieri, 1 iunie, va contribui la creşterea puterii de cumpărare şi la mărirea potenţialului de creştere economică, de la 3% la 4% în 2015, prin impulsionarea consumului şi a investiţiilor, susţine consilierul premierului pe probleme macroeconomice, Cristian Socol.
„Vor beneficia de măsură în primul rând persoanele cu venituri reduse şi cele din clasa de mijloc care au ponderi ale produselor alimentare şi băuturilor nealcoolice în coşul de consum cuprinse între 27% şi 90%. Principalii beneficiari vor fi cei din gospodăriile cele mai sărace — familii cu mulţi copii, monoparentale, familii de pensionari, şomeri, agricultori, familii din care fac parte salariaţi cu un venit sub salariul mediu pe economie (83% dintre salariaţii români) şi gospodăriile cu venituri medii. Plusuri de bunăstare vor exista pentru fiecare român“, a declarat Cristian Socol, citat de Agerpres.
Potrivit sursei citate, măsura reducerii TVA la 9% la produsele alimentare va contribui la creşterea puterii de cumpărare cu procente cuprinse între 4% pentru persoanele cu venituri ridicate şi 15% pentru categoriile de persoane cu venituri reduse.
De asemenea, Cristian Socol consideră că reducerea TVA la alimente la 9% va contribui şi la mărirea potenţialului de creştere economică prin impulsionarea consumului şi a investiţiilor. „Măsura reducerii TVA va contribui la mărirea potenţialului de creştere economică (de la 3% la 4% în 2015) prin impulsionarea consumului şi a investiţiilor şi va stimula — alături de scutirea de impozit pe profitul reinvestit, reducerea CAS cu 5 puncte procentuale şi schemele de ajutor de stat şi minimis pentru IMM — crearea de noi locuri de muncă, va îmbunătăţi colectarea şi va reduce evaziunea fiscală“, menţionează consilierul premierului.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau