Fabrică din fonduri SAPARD, scoasă la vânzare
Dimensiune font:
O unitate de procesare a laptelui din judeţul Botoşani este scoasă la licitaţie * activul de la Prislact SRL este format atât dintr-o fermă agro-zootehnică, cât şi dintr-un teren de peste 14 hectare în oraşul Flămânzi * firma aflată în insolvenţă de patru ani deţine în arendă sute de hectare
Administratorul judiciar al firmei Prislact SRL din Flămânzi, judeţul Botoşani, a anunţat pentru 28 noiembrie o licitaţie prin care se doreşte valorificarea unei fabrici de procesare a laptelui. Astfel, activul scos la vânzare vizează atât fabrica de procesare a laptelui din oraşul Flămânzi (în curs de execuţie), cu o capacitate de 15.000 de litri pe zi şi utilajele tehnologice aferente, dar şi un activ biologic de 71 de capete de bovine.
„Ferma Agro-zootehnică de creştere ovine, bovine şi caprine este situată în extravilanul oraşului Flămânzi, la locul numit «Deleni- Lupăria», judeţul Botoşani, pe teren extravilan, arabil, păşune, cu suprafaţă măsurată de 30.774 metri pătraţi“, se arată în anunţul de vânzare. Fabrica din Flămânzi a fost realizată din fonduri SAPARD, iar „la data evaluării, fabrica nu este pusă în funcţiune- construcţiile sunt în curs de execuţie, echipamentele pentru prelucrarea laptelui sunt depozitate în cadrul fabricii în ambalajul original, fără să fie puse în funcţiune de la data achiziţiei. Utilajele au fost achiziţionate în perioada 2006- 2007m de pe piaţa primară“, potrivit planului de reorganizare a activităţii de la SC Prislact SRL.
„Cecuri de inovare“ pentru antreprenori
Totodată, din acest activ mai fac parte locuri de teren extravilane în suprafaţă de 144.415 metri pătraţi, dar şi utilaje, echipamente agricole şi mijloace de transport, Valoarea de pornire la licitaţia de luni, 28 noiembrie, este de peste 3,5 milioane de lei.
Datorii de peste 6,9 milioane de lei
Potrivit planului de organizare propus de debitor, firma din Flămânzi, înfiinţată în 2004, a cerut intrarea în insolvenţă în aprilie 2012. Motivul principal l-a constituit „dificultatea încasării creanţelor“. „Societatea a arendat de la locuitorii din zonă 500 de hectare de teren arabil pe o perioadă medie de 25 de ani, necesar pentru hrana animalelor de la fermă“, au precizat reprezentanţii firmei. La acea dată, societatea deţinea 139 de bovine, 300 de capre şi 258 de ovine.
Dilemele mediului de business în „era Trump“, discutate la Iaşi FOTO
Potrivit datelor fiscale din 2015, firma din Flămânzi a înregistrat o cifră de afaceri de mai puţin de un sfert de milion de lei şi a raportat pierderi nete de 78.914 lei. Totodată, datoriile societăţii au fost de peste 6,9 milioane de lei.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau