Fermă de taurine salvată de la lichidare
Dimensiune font:
Într-o perioadă în care sute de firme din Regiunea de Nord-Est trag obloanele, o fermă construită cu fonduri europene pe malul Prutului a fost reinclusă în circuitul economic * ferma cu sute de animale de rasă, deţinută de SC Chilia SRL, a încheiat anul trecut cu afaceri de peste 3,8 milioane de lei
Reprezentanţii Management Reorganizare Lichidare Iaşi SPRL au anunţat recent „salvarea“ eurofermei construite de societatea Chilia SRL din Ripiceni, Botoşani. „Facem cunoscut ca Euroferma a fost valorificată ca business funcţional, salvând odată cu aproximativ 500 de vite (vaci de lapte Hollstein) şi 53 locuri de muncă, într-o zonă în care antreprenorii nu se înghesuie să investească“, au transmis oficialii MRL.
Firma a intrat în insolvenţă în 2012, dar după punerea în aplicare a planului de reorganizare firma a putut fi reintrodusă în circuitul economic. „La acest moment desfăşurându-şi activitatea pe o suprafaţă de 20 hectare de teren în proprietate şi 176 hectare în arendă, cu un activ biologic de 494 vaci şi utilaje moderne achiziţionate prin fonduri europene, profitând de anul agricol favorabil“, au completat oficialii lichidatorului judiciar, care au anunţat că vor monitoriza în continuarea situaţia societăţii.
Afaceri de 3,8 milioane de lei
Îmbunătăţirea activităţii economice se observă şi din datele raportate la Ministerul Finanţelor. Astfel, anul trecut cifra de afaceri netă a firmei a depăşit 3,8 milioane de lei şi a înregistrat şi profit de peste 98.000 de lei, după un an pe pierderi. În toamna lui 2016 două active au fost scoase la licitaţie. Primul activ viza o „proprietate imobiliară agro- zootehnică“ formată dintr-o eurofermă de vaci de lapte şi bunuri mobile. Activul este amplasat în extravilanul satului Ripiceni, zona lacului de acumulare Costeşti, judeţul Botoşani. Potrivit anunţului de vânzare, activul era compus dintr-un adăpost de vaci de lapte, un adăpost de tineret, o sală de muls, mai multe platforme şi terenuri de peste 6 hectare.
În ceea ce priveşte „activul biologic“, ferma avea scoase la vânzare 494 de vaci de lapte Hollstein şi bovine tinere. Totodată, în acel prim activ mai erau incluse şi alte utilaje, aparate şi autoutilitare. Valoarea totală a activului fiind de peste 4,7 milioane de lei. Cel de-al doilea activ viza o „Proprietate imobiliară agro-industrială (fosta fabrică de lactate şi bunuri mobile)“, cu o valoare de pornire la licitaţie de peste 550.000 de lei.
Societatea din Pojorâta a fost înfiinţată în 1992, iar în 2007 a beneficiat de o finanţare SAPARD pentru investiţii. Totodată, „începând cu anul 2009, din cauza crizei economice şi a blocajului din economia românească, după ce numeroase firme româneşti au intrat în insolvenţă şi în faliment, au început problemele şi în cadrul SC Chilia SRL“. La acea dată, administratorii judiciari au punctat faptul că societatea a arendat 176 de hectare de teren arabil pe o perioadă medie de 25 de ani.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau