Fluctuaţii la preţul cărnii de porc
Dimensiune font:
În prima parte a anului, costul a crescut cu peste 50%, însă proprietarul companie Superstar Com din Rădăuţi spune că preţurile s-au stabilizat deja, iar din septembrie se aşteaptă la o scădere
Preţul cărnii de porc a crescut cu o medie de 54%, de la începutul acestui an, după ce excedentul de carne de porc de pe piaţă a scăzut. Marii producători de carne de porc din UE preferă să exporte în Asia, potrivit specialiştilor din piaţă. „Marii exportatori precum Spania, Germania, Danemarca au exportat în Asia cu 20% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului precedent, ca atare a scăzut presiunea pe piaţa europeană, implicit şi la noi“, a declarat, pentru Ziarul Financiar, Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR). Alţi factori care au contribuit la creşterea preţului cărnii de porc este consumul crescut de carne de porc proaspătă din perioada verii, un fenomen care are loc în fiecare an.
Pierderi de jumătate de milion de euro la un mare arendaş
Procesatorii de carne din piaţă confirmă modificările apărute asupra preţurilor, însă afirmă că pentru unele produse din carne de porc preţurile au rămas neschimbate. Marcel Rusu, proprietarul companie Superstar Com din Rădăuţi, cu activităţi în prelucrarea cărnii, spune că preţurile s-au stabilizat deja, iar din septembrie se aşteaptă la o scădere.
Deşi preţurile au crescut ca urmare a cererii crescute de carne de porc din Europa, care merge la export în ţări precum China, Tailanda sau Japonia, crescătorii locali de porci spun că deocamdată nu au simţit o creştere a veniturilor din cauza pierderilor suferite în ultimele luni.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau