Mai sunt 9 zile până la cea de-a doua ediție HR Summit Iași
Dimensiune font:
Peste 120 de specialişti în resurse umane vor lua parte la evenimentul din 23 și 24 octombrie * aceştia se vor întâlni în cadrul workshop-urilor, prezentărilor şi sesiunilor de debate care vor pune în discuţie 5 tendinţe principale din acest domeniu
Pe 23 și 24 octombrie, la cea de-a doua ediție HR Summit Iași, peste 120 de specialiști în HR și manageri din companiile din estul României vor lua parte la workshop-urile, prezentările și sesiunile de debate care vor pune în discuție aceste 5 principale tendințe, dar și alte subiecte de interes pentru industria de HR&Management locală și națională. Cele cinci principale tendinţe vizează managementul talentelor, managementul demografic și al fluctuațiilor de personal, transformarea companiilor în „learning organisations“, „work-life balance“ și nu în ultimul rând, managementul schimbării și al culturii organizaționale.
Pe scurt despre cele 5 tendinţe
În ceea ce priveşte managementul talentelor, este cunoscut faptul că deficitul de talente este una dintre cele mai pregnante probleme ale companiilor, atât în Europa cât și pe noile piețe de desfacere din afara ei, iar pentru a evita regrestul acestea trebuie să ia măsuri pentru a identifica acei angajați cu un potențial, ca mai apoi să îi formeze și să le ofere cadrul necesar de lucru și să îi transforme în performeri.
Pe de altă parte, atunci când vine vorba despre managementul demografic - media de vârstă a angajaților în România, dar și în țările europene este înaintată, iar in acest caz companiile se confruntă cu două riscuri: pierderea celor mai buni angajați pe masură ce aceștia ies la pensie și îmbătrânirea prematură a pieței de muncă. O altă problemă care va fi adusă în discuţie este work-life balance. Cum astăzi linia între viața privată și viața profesională este una foarte subțire, angajații sunt mult mai atenți atunci când aleg un post, axându-se pe cât de mult îi ajută respectivul loc de muncă în dezvoltarea personală și în atingerea obiectivelor proprii.
O soluție pentru companii ar fi ca acestea să se axeze pe un program flexibil al angajaților, astfel încât aceștia să poată bifa și dezvoltarea personală. Şi pregătirea în cadrul companiilor este importantă, learning organisations. Companiile trebuie să își pregătească angajații să lucreze cu elemente complexe, cu o viteză amețitoare, adaptându-se schimbărilor rapide ale tehnologiei și tendințelor economice. Într-un mediu economic schimbător, diferența dintre companiile care vor excela și cele care vor eșua este dată de modalitatea în care își pot educa angajații în spiritul strategiei globare a organizației. Totodată, pe masură ce organizațiile își extind piețele de desfacere pe mai multe regiuni și, în același timp, apelează la servicii externalizate, schimbarea sau gestionarea culturii organizaționale devine o aptitudine esențială a companiilor.
„Aceste 5 tendințe nu rezuma doar așteptările celor mai mari companii din Europa, ci și cele mai mari temeri ale responsabilor de HR din aceste companii, tocmai pentru că aceștia trebuie să depună eforturi susținute pentru a îmbunătăți echipele din care fac parte. Însă, ce este important de reținut este faptul că organizațiile care vor ține cont de aceste 5 tendințe vor reuși să construiască un avantaj competitiv susținut, care-i vor transforma în timp în lideri de piață“, explică organizatorii evenimentului, Libero Events.
Mai multe informații despre eveniment se găsesc pe site-ul www.iasi.hrsummit.ro.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau