Modalităţile de stimulare a inovării
Dimensiune font:
Potenţialul şi gradul de inovare ale generaţiei tinere trebuie stimulate prin dezvoltarea, inclusiv cu fonduri europene, a conceptului de „întreprindere simulată“, a declarat preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR), Florin Jianu.
„Conceptul de întreprindere simulată se desfăşoară de zece ani în România. Conceptul a fost adus la noi, în România, din Austria. Important este că tinerii români câştigă cu firmele de exerciţiu din licee premii internaţionale, ca de exemplu cele de la Veneţia şi New York. Faptul că România câştigă marile premii la concursurile internaţionale de profil arată potenţialul şi gradul de inovare ale generaţiei actuale. Acest concept ar trebui să se regăsească în programa şcolară. Am mai propus de ceva vreme să facem licee de antreprenoriat. Ar trebui să lansăm un program din fonduri europene de susţinere a acestor concepte“, a spus Florin Jianu.
Conceptul de „întreprindere simulată“, dedicat studenţilor, vine în continuarea „firmelor de exerciţiu“ la care iau parte elevii din liceele economice şi tehnice.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau