Patronul Norocea RVR face achiziţii în loc să-şi plătească datoriile
Dimensiune font:
Acesta susţine că a rechemat toate maşinile la bază pentru a investi în modernizarea parcului auto. Intre timp, datoriile totale ale companiei pe care o conduce se ridică la aproape zece milioane de lei.
Curtea companiei de taximetrie RVR a devenit, de câteva zile, un adevărat cimitir de maşini. Zeci de taximetre sunt parcate în faţa sediului de la baza pasarelei Bucium, aparent făcă nicio explicaţie. Deşi se ştie că societatea din spatele firmei de taximetrie are probleme financiare serioase, afându-se în procedura de insolvenţă, conducerea companiei pare interesată mai mult de îmbunătăţirea afacerii decât de achitarea datoriilor către creditori, printre care se află şi statul. Astfel, omul de afaceri Radu Norocea susţine că a chemat maşinile de pe trasee pentru a le înlocui cu altele noi. „Eu înlocuiesc parcul auto. Îl reînnoiesc. Vreau să aduc pe piaţa din Iaşi maşini la normele europene, confortabile, curate”, a precizat acesta.
În timp ce antreprenorul se gândeşte la investiţii, datoriile firmei sale cresc considerabil. Bunurile firmei Norocea RVR au fost scoase la licitaţie de Direcţia Regională a Finanţelor Publice Iaşi în repetate rânduri, încă din toamna anului trecut. În anunţul de executare silită sunt cuprinse trei active ale societăţii ce se încearcă a fi valorificate în încercarea de a stinge o datorie de aproape 10 milioane de lei.
Este vorba despre trei pachete de bunuri imobile prin vânzarea cărora Fiscul speră să acopere sumele datorate de societate. Primul dintre acestea este complexul de servicii auto din vecinătatea pasarelei Bucium. Acesta conţine şi o zonă de alimentaţie publică, o rampă de acces de 228 de metri pătraţi şi terenul intravilan aferent de 4.450 de metri pătraţi. Cel de-al doilea pachet scos la mezat este compus dintr-un teren de 21 de metri pătraţi amplasat în aceeaşi zonă. Ultimul pachet de active executat este format dintr-o clădire de birouri cu suprafaţă utilă de 176,2 metri pătraţi, staţia de distribuţie de carburanţi şi un teren intravilan de 527 de metri pătraţi amplasat în aceeaşi zonă.
2010 a fost ultimul an în care Compania Norocea a raportat profit. Valoarea acestuia se ridica la doar 28.997 de lei. În 2011 cifra de afaceri a societăţii a fost de 1,49 milioane de lei, dar pierderile s-au cifrat la 542.038 de lei. Nici anul 2012 nu a fost unul bun pentru societate, pierderile totale ale acesteia fiind de 596.903 lei, de altfel acesta fiind ultimul an pentru care compania a depus bilanţuri contabile.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau