EXCLUSIV Plan de reorganizare la RVR- Ce vinde firma din cauza datoriilor
Dimensiune font:
Compania Norocea RVR SA a prezentat o analiză în care sunt evidenţiate principalele măsuri prin care doreşte ieşirea din impasul financiar * cele mai mari datorii ale firmei sunt către CEC Bank, de peste 9,8 milioane de lei, în timp ce direcţiile de finanţe de la nivel local şi regional au de recuperat în jur de un milion de lei * pentru a plăti o parte din datorii, firma va scoate la licitaţie spălătoria auto, un service şi o clădire de birouri cu trei etaje, evaluate la 6,5 milioane de lei
Reprezentanţii Companiei Norocea RVR au prezentat ieri un plan de reorganizare. „Scopul principal al planului este acoperirea într-o măsură cât mai mare a pasivului debitorului în insolvenţă. (...) Principala modalitate de realizare a acestui scop este reorganizarea debitorului şi menţinerea societăţii în viaţa comercială, cu toate consecinţele sociale şi economice ce decurg din aceasta“, se arată în documentul redactat de compania ieşeană şi parafat de administratorul special Radu Norocea. În urma analizei, reiese că firma se confruntă cu o situaţie financiară dificilă, accentuată în ultimii ani, dar că societatea este „solvabilă şi cu potenţial“.
A început procedura de insolvenţă pentru Compania Norocea RVR SA
Una dintre direcţiile pe care firma ar trebui să le urmeze pentru a se redresa vizează „reeşalonarea datoriilor societăţii în conformitate cu posibilităţile reale de plată“. O altă măsură face referire la reducerea costurilor de funcţionare ale companiei.
Documentul oficial arată că activele imobilizate ale firmei sunt un teren pe Bulevardul Socola, cu o valoare contabilă de aproape 8 milioane de lei, şi clădiri cu o valoare de peste 5,3 milioane de lei. Valoarea de piaţă a bunurilor imobile, în baza unei evaluări de la începutul acestei luni, era de aproape 11 milioane de lei, în timp ce a celor mobile era de 604.000 lei. Aceeaşi analiză scoate în evidenţă că datoriile totale ale companiei ajung la peste 20,8 milioane de lei, peste 52% reprezentând creanţe garantate. „În perioada de observaţie, cu excepţia dobânzii bancare – 1,2 milioane de lei, credite contractate la CEC Bank Sucursala Iaşi şi impozite şi taxe locale 37.392, societatea nu acumulează alte datorii“, se arată în planul de reorganizare.
Compania a luat în iunie 2008 credite de peste 8,3 milioane de lei, bani pentru investiţii. „În perioada iunie 2008 până la deschiderea procedurii insolvenţei, societatea a achitat rate, dobânzi şi comisioane în sumă de 5.600.152 lei“, mai reiese din raport.
Secretul din spatele unei executări răsunătoare Compania Norocea - primul pas spre colaps
Pentru a reuşi să acopere datoriilor, firma a decis scoaterea la vânzare a unei clădiri cu trei etaje, a unui service şi a spălătoriei auto. Valoarea acestora este estimată la 6,4 milioane de lei. „Activele prezentate vor fi scoase la vânzare în prima lună după confirmarea Planului de Reorganizare (...) Având în vedere procedurile specifice de votare a planului de organizare, toate proiecţiile financiare au fost construite pornind de la premisa că prima lună a planului de reorganizare este luna iunie 2015. Pentru creditorul CEC Bank SA- Sucursala Iaşi, debitoare propune refinanţarea creditelor în sumă de 9.816.824,43 lei“, se arată în document, care mai specifică faptul că datoriile la bugetul de stat vor fi achitate integral în perioada planului de reorganizare. Alina STAN
Cifra de afaceri a companiei a fost în 2014 de peste 818.893 lei, 67% fiind venituri fiind din prestări servicii, iar diferenţa este reprezentată de venituri din chirii. În 2013, firma a raportat o cifră de afaceri de 1,4 milioane de lei şi pierderi de peste 2,9 milioane de lei.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau