Programe cu bani de la Guvern, în linie dreaptă
Dimensiune font:
Un oficial al Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri a anunţat că în următoarele săptămâni vor fi lansate două programe susţinute cu bani de la bugetul de stat * acesta a vorbit şi despre modul în care se pot depune proiectele
Nicoleta Rusu, consilier în cadrul Ministrului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, a vorbit pentru finantare.ro despre facilităţile oferite antreprenorilor în următoarea perioadă. Potrivit acesteia, Programul pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului la finanţare- START va fi lansat în 22 iunie, iar Programul de dezvoltare şi modernizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă este programat a începe pe 6 iulie.
Concret, prin Programul START se susţin proiecte cu o valoare maximă de 120.000 de lei, iar beneficiarul ar trebui să contribuie cu 10%, iar diferenţa este acoperită din fonduri nerambursabile guvernamentale. Pe de altă parte, prin Programul Comerţ şi Servicii de piaţă de pot depune proiecte cu valori maxime de 135.000 de lei. Şi în acest caz, contribuţia beneficiarilor va fi de 10% din valoare proiectului. Pentru cele două programe a fost deblocată suma totală de 40 de milioane de lei.
Consilierul a vorbit şi despre schimbările majore în ceea ce priveşte derularea proiectelor. „Una dintre cele mai consistente modificări care va fi aplicată începând cu acest an este cea legată de Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri şi are în vedere: lărgirea sferei contractării creditului bancar pentru finanţare la toate instituţiile de credit partenere ale F.N.G.C.I.M.M.; stabilirea duratei şi detalierea înscrierii online pentru obţinerea alocaţiei financiare nerambursabile; modalitatea de admitere în Program în ordinea punctajului obţinut la evaluarea planului de afaceri; evaluarea planurilor de afaceri şi modificarea criteriilor de evaluare a planului de afaceri; modificarea etapelor privind contractarea şi finanţarea planurilor de afaceri“, a punctat Nicoleta Rusu în interviul acordat pentru finantare.ro.
„Depunerea planurilor de afacere se face online, la o dată care este anunţată pe site-ul instituţiei cu cel puţin 10 zile înainte de demararea propriu-zisă, aplicanţii având posibilitatea să pregătească în prealabil varianta offline a planului de afacere după modelul existent pe pagina de internet“ - Nicoleta Rusu, consilier în cadrul Ministrului Energiei, Intreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau