Se reia strigarea pentru bunurile FORTUS
Dimensiune font:
Administratorii judiciari ai fostului Combinat de Utilaj Greu au anunţat noi licitaţii pentru această săptămână * cel mai mare bun care este scos la vânzare este pavilionul central din CUG, valoarea imobilului fiind de aproape 3 milioane de euro, fără TVA * preţul de pornire este cu 50% mai mic faţă valoarea de evaluare
Cinci active ale fostului Combinat de Utilaj Greu vor fi scoase la licitaţie în această săptămână. Administratorii judiciari ai Fortus SA au anunţat pentru 15 septembrie, de la 15.00, o licitaţie prin care se va încerca valorificarea mai multor bunuri ale societăţii aflate în insolvenţă. Cel mai important activ este cel ce include pavilionul central de la Fortus.
Clădirea pavilion administrativ, ce se întinde pe o suprafaţă de peste 2.000 de metri pătraţi. Din acest activ mai fac parte şi o platformă betonată de peste 10.000 de mp şi un teren de peste 1,6 hectare. Potrivit administratorilor judiciar, valoare de pornire la licitaţie este de peste 2,9 milioane de euro, cu 50% mai mică decât preţul din evaluarea iniţială. Un alt teren liber de peste 6 hectare, este cel de-al doilea activ ca valoare scos la licitaţie vineri. Preţul de pornire al licitaţiei pentru acest amplasament este de 2,4 milioane de euro, de asemenea la jumătate de preţ faţă de valoarea de evaluare.
Lipsă de interes pentru bunurile de la „Petre Andrei”
Totodată, o hală pentru forjă uşoară şi de matriţare şi echipamentele aferente acesteia au un preţ de pornire de peste 878.000 de euro. Halta de zgură veche şi halta CFR, constituie un alt activ, iar licitaţia pentru achiziţie porneşte de la 661.000 de euro. Cel mai ieftin activ scos la vânzare este cel ce vizează un teren de sport, cu o suprafaţă de 3.375 de metri pătraţi. Valoarea acestuia este de 129.937 de euro.
„Fiecare dintre cele cinci active se vinde individual. În cazul în care la data fixată pentru şedinţa de licitaţie din data de 15.09.2015, nu se va reuşi valorificarea tuturor bunurilor, aparţinând debitoarei FORTUS SA, se va proceda la organizarea de noi şedinţe de licitaţie, în aceleaşi condiţii, vineri, 18.09.2015, ora 15.00, la sediul societăţii debitoare“, se arată în publicaţia de vânzare. Administratorul judiciar a reluat licitaţiile pentru cele cinci active, după ce la selecţiile programate pentru săptămâna trecută nu s-a prezentat niciun cumpărător interesat de bunurile firmei debitoare.
Situaţia de la Fortus va fi rediscutată la Guvern
Recent, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (A.A.A.S.) l-a numit pe Remus Vulpescu administrator special al Fortus, acesta deţinând funcţia de director al fabricii Vulcan din Bucureşti. „Sunt onorat de încrederea pe care mi-a acordat-o AAAS. Urmează să stabilim termenii şi limitele mandatului meu. Vreau doar să precizez că Fortus creează industrie în România“, a spus Remus Vulpescu, citat de economica.net. Vulpescu i-a luat locul lui Gheorghe Chişcă, deşi acesta din urmă rămâne director general al combinatului.
Fortus Iaşi, fostul CUG , este ultimul mare producător de utilaj tehnologic din România. Fabrica este în insolvenţă de opt ani, iar, anul trecut, Tribunalul Târgu-Mureş a decis pentru a doua oară intrarea în faliment, la cererea a doi creditori. Judecătorii de la Curtea de Apel Târgu-Mureş au decis suspendarea procedurii de faliment.
Datele fiscale pe 2014 arată că FORTUS SA a avut o cifră de afaceri de 18,2 milioane de lei, în timp ce pierderile au depăşit 26,2 milioane de lei. Fabrica de utilaje grele a ajuns la datorii totale de peste 411 milioane de lei, iar în medie, anul trecut, a avut 614 salariaţi, mulţi dintre ei având restanţe salariale uriaşe. În ultimele luni, angajaţii disperaţi au ieşit în stradă cerându-şi drepturile băneşti restante.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau