Sprijin financiar pentru afacerile din mediul rural
Dimensiune font:
Antreprenorii din zona Moldovei vor putea să ia fonduri guvernamentale pentru înfiinţarea şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii în spaţiul rural * startul la depunerea planurilor de afaceri se dă pe 20 iulie
Micile afaceri din mediul rural al Regiunii de Nord- Est vor fi sprijinite prin fonduri guvernamentale accesibile din 20 iulie. Astfel, Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Iaşi a anunţat că se pot depune cereri de finanţare, de la mijlocul săptămânii viitoare timp de zece zile. „Pot beneficia, în cadrul Programului operatorii economici: societăţi economice, societăţi cooperative, inclusiv societăţile cooperative meşteşugăreşti mixte, persoanele fizice autorizate (PFA) care desfăşoară activităţi economice în mod independent, întreprinderile individuale, care îndeplinesc cumulativ, la momentul înscrierii online, condiţiile prevăzute în procedură“, au transmis oficialii OTIMMC Iaşi.
Ponturi pentru dezvoltarea economică a Moldovei
Alocaţia financiară nerambursabilă este de maxim 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile efectuate şi nu poate depăşi suma de 125.000 lei pentru fiecare beneficiar în parte. Programul este gestionat de Direcţia Politici Antreprenoriale din subordinea Ministerului Economiei, iar bugetul total pentru acest an a fost estimat la 25,9 milioane de lei. Practic, la nivel naţional, peste 200 de afaceri din mediul rural ar putea fi susţinute. Cu un ajutor financiar nerambursabil maxim, antreprenorii moldoveni trebuie să facă o investiţie totală de circa 138.800 de lei, din care 13.800 de lei trebuie să fie contribuţia sa în investiţie.
\Programul de sprijin este destinat microîntreprinderilor şi IMM-urilor, adică firme care au maximum 249 de angajaţi şi realizează o cifra de afaceri anuala netă de cel mult 50 milioane euro sau deţin active totale de până la 43 milioane de euro, echivalent în lei. Din banii oferiţi de Guvern se pot face achiziţii de echipamente tehnologice, maşini, utilaje şi instalaţii de lucru- inclusiv software-ul aferent, necesare desfăşurării activităţilor pentru care a solicitat finanţare, autoutilitare, investiţii în brevete, mărci de produse şi servicii, computere şi servere, mobilier. Totodată, banii pot fi folosiţi şi pentru realizarea unui site, achiziţia de instalaţii de încălzire ori servicii de consultanţă.
Start la banii pentru antreprenorii Moldovei
Startul pentru bani se dă pe 20 iulie, la ora 10.00, iar termenul limită este 29 iulie, ora 20.00. Planurile de afaceri se depun online, iar în evaluarea documentaţiilor se va ţine cont de numărul de locuri de muncă create prin program, activitatea pe care accesează finanţarea, ponderea investiţiei în mijloace fixe, dar şi data şi ora înscrierii în program.
LOCURI DE MUNCĂ ÎN STRĂINĂTATE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau