Susţinere financiară pentru economia socială
Dimensiune font:
Până pe 14 noiembrie 2016, peste 200 de întreprinderi cu activităţi în economia socială pot depune proiecte pentru a obţine fonduri europene sub formă de ajutor de minimis, cu o valoare între 40.000 şi 100.000 euro.
Ministerul Fondurilor Europene a deschis linia de finanţare europeană intitulată „Solidar- Sprijin pentru consolidarea economiei sociale”, primul apel din seria dedicată economiei sociale prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU). Ghidul Solicitantului este deja în spaţiul public, după ce, pe 23 august a fost dezbătut, iar Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) a finalizat normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii privind economia socială.
„În baza acestor norme, întreprinderile cu vocaţie socială vor putea să obţină un atestat de întreprindere socială, de la compartimentul de Economie Socială din cadrul Agenţiilor Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, până la sfârşitul acestui an”, se arată într-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.
Bani pentru comunităţile vulnerabile din regiune
Pentru ca procesul de absorbţie a fondurilor nerambursabile să fie accelerat, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea a anunţat că, în urma consultărilor, promotorii de proiecte care au calitatea de întreprinderi sociale nu sunt obligaţi să prezinte atestatul emis de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSV) la depunerea cererii de finanţare, ci după câştigarea finanţării, respectiv odată cu semnarea contractului. Depunerea proiectelor prin intermediul sistemului informatic MySMIS 2014, se poate face începând din acest moment şi se încheie în data de 14 noiembrie 2016.
Cine primeşte fonduri
Sunt eligibile companiile care au atestat de întreprindere socială care aplică pe AXA 4, „Incluziune socială şi combaterea sărăciei”, având ca prioritate promovarea antreprenoriatului social şi a integrării sociale pentru acces la ocupare profesională şi pentru consolidarea capacităţii întreprinderilor de economie socială de a funcţiona într-o manieră autosustenabilă.
Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020 are o alocare totală de 4,326 miliarde euro şi stabileşte priorităţile de investiţii, obiectivele specifice şi acţiunile asumate de către România în domeniul resurselor umane, continuând astfel investiţiile realizate prin Fondul Social European în perioada 2007‐2013 şi contribuind la reducerea disparităţilor de dezvoltare economică şi socială dintre România şi Statele Membre ale UE. În vederea atingerii obiectivelor propuse, în cadrul POCU au fost stabilite 7 Axe Prioritare.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau