Termene limită la ghişeele fiscului
Dimensiune font:
Contribuabilii trebuie să-şi noteze în calendar mai multe date importante ale acestei luni * cele mai multe formulare au ca termen limită 25 iulie
Un prim termen impus de Direcţia Regională a Finanţelor Publice Iaşi este 7 iulie. Practic, astăzi este ultima zi în care mai poate fi depusă Declaraţia de menţiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitară taxabilă în România- Formular 092. „Acest formular se depune la organul fiscal competent, în 5 zile lucrătoare de la finele lunii în care intervine exigibilitatea achiziţiei intracomunitare. Sunt vizaţi contribuabilii înregistraţi în scopuri de TVA care utilizează ca perioadă fiscală trimestrul calendaristic şi care au efectuat o achiziţie intracomunitară taxabilă în România, fiind astfel obligaţi să-şi modifice perioada fiscală, devenind plătitori de TVA lunar“, a explicat Maria Ţăran, purtătorul de cuvânt al DRFP Iaşi.
O altă declaraţie, cea de menţiuni privind anularea înregistrării în scopuri de TVA, în vederea aplicării regimului de scutire prevăzut la art.316 din Codul fiscal are termen limită luni, 11 iulie. Formularul 010 sau 070, după caz, trebuie înaintat de persoanele impozabile, înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Legea 227/2015, care nu au depăşit plafonul de scutire şi care doresc să fie scoase din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA. Pe de altă parte, declaraţia de taxă pe valoarea adăugată pentru trimestrul precedent (sistem VOES), care vizează persoanele impozabile nestabilite în U.E., care prestează servicii electronice de telecomunicaţii, de radiodifuziune şi televiziune persoanelor neimpozabile, ar trebui transmisă până miercuri, 20 iulie.
Ponturi pentru dezvoltarea economică a Moldovei
Cele mai multe formulare ar trebui înregistrate până pe 25 iulie. Astfel, acesta este termenul limită pentru depunerea Notificării privind aplicarea/încetarea aplicării sistemului TVA la încasare Formular 097, dar şi a declaraţiei privind obligaţiile de plată la bugetul de stat - Formular 100. Tot până pe 25 iulie a trebui înregistrat şi Formularul 104, care vizează declaraţia privind distribuirea între asociaţi a veniturilor şi cheltuielilor şi se depune de către persoanele juridice străine şi persoanele fizice nerezidente care desfăşoară activitate în România într-o asociere cu sau fără personalitate juridică, dar şi de persoanele fizice rezidente asociate cu persoane juridice române, pentru veniturile realizate atât în România cât şi în străinătate din asocieri fără personalitate juridică. Un alt formular care ar trebui înaintat către Fisc este 112- declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate pentru luna precedentă.
Notarii publici sunt aşteptaţi până pe 25 iulie să depună declaraţia informativă privind impozitul pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal, aferente semestrului precedent. Alte formulare care au ca termen limită ultima săptămână din iulie sunt 224, 300, 301, 307, 311, 390-VIES şi 394.
Evaluarea strategiilor de dezvoltare locală EXCLUSIV
Fiscul ieşean a mai anunţat că până pe 25 iulie trebuie să se facă plata impozitului reţinut la sursă în luna precedentă. Sunt vizaţi contribuabilii care sunt plătitori de drepturi de proprietate intelectuală, din contracte şi convenţii civile, care au obţinut premii şi bani din jocuri de noroc, care au încasat venituri din realizarea de expertize contabile şi tehnice. Totodată, aceeaşi dată este termen limită pentru efectuarea plăţilor anticipate privind impozitul pe profit, aferentă trimestrul II 2016. „Sunt vizaţi contribuabilii care aplică sistemul de declarare şi plată a impozitului pe profit anual, cu plăţi anticipate efectuate trimestrial, persoanele juridice străine şi persoanele fizice nerezidente care desfăşoară activitate în România într-o asociere cu sau fără personalitate juridică, dar şi persoanele fizice rezidente asociate cu persoane juridice române, pentru veniturile realizate atât în România, cât şi în străinătate din asocieri fără personalitate juridică“, a explicat Maria Ţăran, purtătorul de cuvânt al DRFP Iaşi.
Tot până pe 25 iulie ar trebui înregistrată efectuarea plăţii anticipate de 50% din impozitul pentru venituri din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuinţe proprietate personală. Prima rată ar trebui plătită de contribuabilii care obţin venituri din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuinţe proprietate personală, având o capacitate de cazare cuprinsă între una şi 5 camere inclusiv.
LOCURI DE MUNCĂ ÎN STRĂINĂTATE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau