Undă verde pentru ajutoare financiare de la stat
Dimensiune font:
Companiile vor putea depune, în perioada 8 - 22 august, solicitările pentru obţinerea de finanţare în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă.
Bugetul alocat sesiunii din acest an este de 113 milioane de lei. Cererile, însoţite de documentele justificative, se transmit prin poştă sau prin servicii de curierat, cu confirmare de primire, sau se depun personal la Registratura generală a Ministerului Finanţelor Publice. Pe plic se menţionează: „Unitatea de implementare a schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. nr. 332/2014”.
Înregistrarea cererilor la Registratura generală a Ministerului Finanţelor Publice se realizează exclusiv în perioada 8-22 august 2016, în caz contrar sunt restituite şi nu sunt luate în considerare, precizează un comunicat al Ministerului de Finanţe. Pentru acest an, statul a alocat un buget de finanţare de 1,5 miliarde euro. Dacă până în 2014 puteau fi eligibile pentru o astfel de finanţare doar companiile care angajau peste 200 de salariaţi, în prezent pragul a scăzut la doar 10, ceea ce încurajează firmele cu proiecte mai mici să facă noi investiţii şi să se înscrie în schema axată pe costurile salariale.
Împărţirea banilor europeni pentru marile oraşe
Analiza cererilor de acord se face după încheierea sesiunii de înregistrare, fără a avea importanţă ordinea în care au fost înregistrate. În prima etapă de evaluare, ministerul verifică îndeplinirea condiţiilor de conformitate, a criteriilor de eligibilitate şi calculează un punctaj în vederea încadrării în bugetul alocat schemei. Selectarea se realizează în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut. Etapa se încheie în maxim 30 de zile lucrătoare de la data închiderii sesiunii de înregistrare, iar rezultatele sunt publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.
Companiile selectate în prima etapă transmit, în maxim 30 de zile lucrătoare de la data comunicării rezultatelor, planurile de afaceri, însoţite de restul documentelor justificative, în vederea analizării viabilităţii proiectelor şi a emiterii acordurilor pentru finanţare. Obiectivul schemei de ajutor de stat îl reprezintă dezvoltarea regională prin sprijinirea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă. Sumele se acordă sub formă de granturi de la bugetul de stat pentru cheltuieli eligibile de natura costurilor salariale. Până în prezent, în baza schemei, au fost aprobate 24 de proiecte de investiţii care vor genera 4.024 de noi locuri de muncă, pentru care a fost aprobat un ajutor de stat în valoare de 109,6 milioane de lei.
LOCURI DE MUNCĂ ÎN STRĂINĂTATE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau