Burse substanţiale pentru un proiect universitar inedit
Dimensiune font:
Studenţii sunt invitaţi să descopere efectele consumului moderat de bere. La bătaie sunt puse burse în valoare totală de 150.000 lei.
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” (USAMV) Iaşi a găzduit ieri, 8 decembrie, evenimentul de deschidere a perioadei de depunere a aplicaţiilor pentru cea de-a cincea ediţie a burselor de cercetare privind efectele consumului moderat de bere asupra organismului. Bursele sunt oferite de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie şi au o valoare totală de 150.000 lei. „În principiu, sunt oferite două burse, dar dacă există ceva excepţional, va fi acordată una singură. La începutul lunii aprilie vor fi anunţaţi câştigătorii, cu care vom avea întâlniri individuale pentru a fi stabilite etapele cercetării. Am avut surprize foarte plăcute de-a lungul celor patru ediţii anteriore, având burse în toată ţara. De exemplu, prima a fost la Iaşi, cercetarea Rolul consumului moderat de bere asupra memoriei autobiografice investigat cu ajutorul neuroimagisticii fiind realizată de Monica Diana Bercea, doctorand în cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza – 2013”, precizează dr. Alin Popescu, Secretar General al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.
Citește și Bugetul pentru Educaţie stârneşte nemulţumiri la Iaşi
Cine se poate înscrie la proiect
Eligibili sunt studenţii aflaţi în an terminal la orice specializare de natură ştiinţifică, precum şi masteranzii, doctoranzii sau post-doctoranzii, cu condiţia să aparţină unor centre de învăţământ superior sau centre de cercetare din România. „Privim cu speranţă către viitor, cu atât mai mult cu cât anul acesta am făcut publice rezultatele unui nou proiect realizat sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie. Este vorba despre un studiu în premieră internaţională, în urma căruia s-a demonstrat că un consum moderat de bere ar putea ameliora simptomele asociate perioadei post-menopauză. Iată-ne din nou în căutarea de pasionaţi în domeniul cercetării, dornici să îşi canalizeze eforturile în direcţia analizării efectelor consumului moderat de bere asupra sănătăţii”, mai aminteşte dr. Alin Popescu. Proiectele de cercetare pot fi depuse în perioada 10 decembrie – 29 februarie, iar evaluarea acestora se face până la finalul lunii martie. Andreea IGNEA
Citește și Educaţie juridică de pe băncile şcolii
330 ml
Aceasta este cantitatea de bere, consumată zilnic de femei, considerată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii ca reprezentând un consum moderat; pentru bărbaţi, este vorba despre 660 ml bere/zi.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau