Final de proiect pentru doctoranzi şi cercetători
Dimensiune font:
48 de cercetători postdoctorali şi 99 de doctoranzi care au fost selectaţi în urma sesiunilor de concurs au fost beneficiarii proiectului „Sistem integrat de îmbunătăţire a calităţii cercetării doctorale şi postdoctorale din România şi de promovare a rolului ştiinţei în societate”. Universitatea „Al. I. Cuza” (UAIC) Iaşi, beneficiarul proiectului, a găzduit ieri, 9 decembrie, conferinţa de încheiere a proiectului.
Derulat în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti şi Universitatea „Petru Maior” Târgu-Mureş, acesta a avut ca scop creşterea calităţii programelor de cercetare doctorală şi postdoctorală din România, printr-o abordare integrată şi inovativă. Obiectivele au fost atinse prin furnizarea de sprijin financiar sub forme de burse, pachete de finanţare pentru participarea la conferinţe internaţionale, oferirea de subvenţii pentru derularea de mobilităţi transnaţionale, organizarea de workshop-uri, conferinţe şi module de formare.
Citește și Bugetul pentru Educaţie stârneşte nemulţumiri la Iaşi
„Pe parcursul activităţilor de cercetare, finanţate din fonduri structurale, doctoranzii şi cercetătorii postdoctorali au prezentat peste 600 de lucrări la conferinţe naţionale şi internaţionale şi au publicat peste 400 de articole în reviste cotate ISI sau indexate în baze de date internaţionale. De asemenea, cercetătorii au depus, individual sau în echipe de cercetare, peste 50 de cereri de finanţare şi au desfăşurat peste 100 de acţiuni de comunicare a ştiinţei”, a explicat prof. univ. dr. Dorin Popa, manager de proiect. Doctoranzii au beneficiat de o bursă lunară de 1.600 lei, iar postdoctoranzii de o bursă de 2.600 lei. De asemenea, prin competiţiile derulate la nivelul grupului ţintă, s-au acordat mobilităţi transnaţionale de peste 35 de luni. Andreea IGNEA
Citește și Maia Morgenstern: „Sunt fericită, sunt înconjurată de tineri formidabili!” (INTERVIU)
Proiectul „Sistem integrat de îmbunătăţire a calităţii cercetării doctorale şi postdoctorale din România şi de promovare a rolului ştiinţei în societate”s-a desfăşurat pe parcursul a 20 de luni (aprilie 2014 – decembrie 2015) şi a beneficiat de un buget total de 9.994.620 lei, din care 9.767.647 lei reprezintă fonduri nerambursabile din Fondul Social European.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau