Pericol la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă”
Dimensiune font:
Utilizată frecvent pentru spectacolele elevilor Colegiului de Artă „Octav Băncilă”, dar şi pentru cele ale altor instituţii, sala de festivităţi a şcolii nu are autorizaţie pentru activităţi colective. Conducerea unităţii şcolare a refuzat să ofere explicaţii. În acelaşi timp, Ministerul Educaţiei a solicitat ieri verificarea fiecărei unităţi de învăţământ din ţară, încercându-se rezolvarea „situaţiilor urgente”.
Cea mai mare sală de festivităţi a unei instituţii ieşene de învăţământ preuniversitar nu are autorizaţie pentru organizarea de activităţi colective. Este vorba despre cea a Colegiului Naţional de Artă „O. Băncilă” Iaşi, spaţiu care a găzduit numeroase spectacole proprii, dar şi ale altor instituţii. În unitatea şcolară sunt înscrişi peste 1.300 de elevi, înmatriculaţi la toate cele trei cicluri de învăţământ – primar, gimnazial şi liceal. De asemenea, la catedră sunt aproximativ 250 de cadre didactice şi angajaţi ca personal nedidactic.
În urmă cu doar câteva zile, pe 29 octombrie – cu o zi înainte de tragedia în care sute de tineri au „plătit” din cauza neglijenţei altor persoane în clubul bucureştean „Colectiv” - elevii Colegiului Naţional „O. Băncilă” au participat la Balul Bobocilor, organizat chiar în sala de festivităţi. A fost aprobat acest spectacol, ca şi multe altele desfăşurate înainte, ignorându-se inexistenţa autorizaţiei pentru activităţi colective. Răspunsuri cu privire la faptul că sute de persoane – copii, tineri, adulţi - au fost puse în mod constant în pericol nu au fost oferite de către conducerea instituţiei de învăţământ, amânând orice discuţii pentru a doua zi. „Nu pot vorbi acum. Mâine”, a fost răspunsul oferit atât de Dana-Louise Barnea, directorul Colegiului Naţional de Artă „O. Băncilă”, cât şi de către Nicoleta-Camelia Amariţei, director adjunct al instituţiei de învăţământ, acesta adăugând şi motivul - „Suntem într-o şedinţă”.
Citește și Teroare în rândul studenţilor străini de la Medicină EXCLUSIV
Nu se ştie dacă elevii sunt în siguranţă
În plus, o situaţie a unităţilor şcolare din judeţ, în ceea ce priveşte existenţa sălilor care nu au autorizaţii pentru organizarea de activităţi colective, punând în acest fel în pericol elevii şi personalul din şcoli sau invitaţii la diverse evenimente, nu a putut fi oferită de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi. „În momentul acesta se lucrează la actualizarea bazei de date cu privire la situaţia autorizaţiile de funcţionare, în urma deciziei Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, aceasta fiind comunicată în videoconferinţa de astăzi (ieri, 4 noiembrie – n.r.). În continuare, se va vedea care este necesarul şi se vor rezolva situaţiile urgente din instituţiile de învăţământ”, a explicat Sabina Manea, purtător de cuvânt în cadrul ISJ Iaşi. Andreea IGNEA
Lipsa autorizaţiei pentru organizarea de activităţi colective este şi motivul pentru care Filarmonica de Stat „Moldova” Iaşi a decis să schimbe locul de desfăşurare al concertului simfonic, programat mâine, 6 noiembrie. Acesta va avea loc în sala Teatrului „Luceafărul”, de la ora 19.00.
Citește și Trei elevi ieşeni revoluţionează reţelele sociale
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau