Premiu colosal de la Facebook pentru o fostă elevă din Iaşi
Dimensiune font:
Pasiunea pentru psihologie şi pentru educaţie i-a adus Paulei Paşcu recunoaşterea internaţională. Alături de alţi trei tineri, fosta absolventă a Colegiului „Costache Negruzzi” Iaşi a creat o platformă pentru studenţi care a fost premiată de Facebook şi Worth Capital.
Absolventa Colegiului „Costache Negruzzi” Iaşi, Paula Paşcu, a câştigat premiul pentru cel mai bun start-up la nivel european în anul 2014, acordat de Facebook şi Worth Capital pentru crearea platformei web „Ukademics”. Acesta a constat într-o finanţare de 150.000 de lire sterline şi un program de coaching pe parcursul următorilor doi ani. „Coaching-ul are rolul să ne ajute să dezvoltăm Ukademics - atât platforma web, cât şi aplicaţia pentru smartphone, ce va fi lansată anul acesta, pe 31 decembrie - şi să ne extindem la nivel global. Momentan, avem pe platformă absolut toate universităţile din Marea Britanie”, a explicat Paula Paşcu.
O aplicaţie pentru tineri
„Ukademics” se adresează tinerilor care îşi doresc să studieze peste hotare, oferind informaţii despre universităţi, dar şi posibilitatea de a aplica la acestea. De asemenea, aplicaţia mobilă va avea o funcţie prin care studenţii îşi vor putea „găsi prieteni” („Find a Friend”) printre cei care studiază deja la universitatea pe care îşi doresc să o urmeze. „Persoanele respective vor fi verificate printr-un sistem de aprobare direct de către universităţile la care studiază. Aşadar, ca aplicant la o universitate în Marea Britanie, voi putea pune întrebări şi afla informaţii direct de la studenţii care sunt deja acolo - lucru care îmi va oferi o senzaţie de siguranţă, nu mai plec în necunoscut, am deja prieteni în cealaltă parte”, a punctat Paula Paşcu. Deşi nu are încă o versiune în limba română, platforma deja se bucură de succes şi în ţară, studenţii putând aplica la orice instituţie de învăţământ superior din Marea Britanie. „Vom avea varianta în română a website-ului în două-trei săptămâni, iar următorul pas din planul de dezvoltare reprezintă includerea pe platformă a tuturor universităţilor din Statele Unite, Canada, Australia, China şi restul Europei - Olanda, Germania, Danemarca, Suedia”, a completat tânăra ieşeancă.
Pasiunea pentru psihologie şi-a pus amprenta
Totul a pornit de la pasiunea pentru psihologie pe care a dezvoltat-o pe băncile liceului ieşean, alături de profesorul de profil, Doina Tofan. „Am participat la diverse olimpiade, deoarece m-a pasionat mult domeniul şi am avut şi o profesoară care m-a inspirat mult, doamna Tofan, de la Liceul Costache Negruzzi. În clasa a XII-a câştigasem locul trei la Olimpiada Naţională de Psihologie. Aşa am hotărât să merg la Facultate de Psihologie din Iaşi!”, a povestit cu emoţie Paula Paşcu.
Despre primul serviciu spune că a fost foarte solicitant, dar extrem de frumos, având ocazia să viziteze universităţi şi licee de prestigiu din Elveţia, Finlanda, Danemarca, Suedia, Italia, Marea Britanie şi Germania. „Am avut norocul să îl întâlnesc pe Mihai Timofte, directorul Centrului de Educaţie Internaţională şi fostul meu şef, chiar în trenul spre Cluj. El a fost persoana care m-a inspirat mult şi m-a impulsionat să mă dezvolt pe cont propriu pe sistemul Be your own boss (Fii propriul tău şef) - am învăţat tot ce ştiu de la zero pe modelul încercare şi eroare şi... da, a funcţionat minunat. E ca atunci când nu ştii să înoţi şi eşti aruncat în apă - găseşti soluţii!”, a continuat Paula.
Experienţele din liceu, urmate de cele din Universităţile „Al.I. Cuza” Iaşi şi „Babeş-Bolyai” Cluj, dar şi din cei cinci ani petrecuţi la Centrul de Educaţie Internaţională, au fost bazele pentru sprijinul pe care îşi doreşte să-l ofere studenţilor. „Educaţia internaţională e disponibilă pentru toate tipurile de studenţi. Universităţile care acceptă studenţi cu medii mai mici nu sunt mai slabe decât altele, ci pur şi simplu acceptă faptul că notele nu reflectă în totalitate potenţialul unui student şi sunt orientate mai mult pe dezvoltarea abilităţilor care îi vor ajuta pe absolvenţi în viitoarea profesie, decât pe excelenţa academică - aspect important pentru acei studenţi care îşi doresc o carieră academică sau în cercetare”, a încheiat Paula Paşcu, amintind că psihologia este un domeniu vast şi este foarte importantă alegerea unei specializări într-un timp cât mai scurt.
Andreea IGNEA
***
150.000 de lire sterline
Aceasta este valoarea premiului primit din partea Facebook de Paula Paşcu şi de membrii echipei sale pentru platforma web „Ukademics”, destinată tinerilor care îşi doresc să studieze peste hotare. Dincolo de bani, premiul include şi un program de coaching pe parcursul următorilor doi ani
***
„Ca aplicant la o universitate în Marea Britanie, voi putea pune întrebări şi afla informaţii direct de la studenţii care sunt deja acolo - lucru care îmi va oferi o senzaţie de siguranţă, nu mai plec în necunoscut, am deja prieteni în cealaltă parte” - Paula Paşcu
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau