Proiect finalizat de Universitatea „Cuza” pentru viitori cercetători de elită
Dimensiune font:
Universitatea „Al.I. Cuza” (UAIC) Iaşi, în parteneriat cu Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, a găzduit recent conferinţa de încheiere a proiectului POSDRU „Prin burse doctorale pentru o nouă generaţie de cercetători de elită”. Grupul ţintă a fost format din 125 de doctoranzi înmatriculaţi la UAIC în anul academic 2014-2015. „Prin activităţile desfăşurate, proiectul a urmărit creşterea calităţii, atractivităţii, motivaţiei şi relevanţei cercetării doctorale în raport cu domeniile de specializare inteligentă definite în cadrul Strategiei Naţionale de Cercetare Dezvoltare şi Inovare 2007-2013, cu provocările noii societăţi a cunoaşterii şi ale globalizării. În vederea atingerii acestor obiective, precum şi a indicatorilor asumaţi prin proiect, s-a avut în vedere furnizarea de sprijin financiar pentru doctoranzi: burse, mobilităţi naţionale şi transnaţionale, participarea la conferinţe ştiinţifice organizate în România şi în alte ţări ale Uniunii Europene, organizarea de conferinţe ale şcolilor doctorale, sesiuni de formare a competenţelor transversale”, explică prof.univ.dr. Liviu-George Maha, managerul de proiect.
Citește și O aripă înfrântă în zbor… Tragedie de nedescris în învăţământul ieşean
Rezultatele constau în 150 de participări la conferinţe internaţionale organizate în România în domeniul lor de interes ştiinţific şi 25 la conferinţe internaţionale organizate în străinătate, în ţări ale Uniunii Europene, 150 de lucrări ştiinţifice, 125 de rapoarte ştiinţifice, 25 de luni de stagiu de mobilitate transnaţională, 12 stagii de studiu sau cercetare, cu durata medie de 9 zile, într-o universitate, centru de cercetare ori de documentare, arhivă sau întreprindere inovativă din România, două sesiuni de formare a competenţelor transversale: egalitate, dezvoltare durabilă şi protecţia mediului, două module privind managementul cercetării, două sesiuni de cursuri pentru întărirea capacităţii de publicare ştiinţifică. Beneficiarii proiectului au participat la stagii de maximum două luni, într-o universitate sau centru de cercetare dintr-o ţară membră UE, fiind eligibile maxim două stagii de mobilitate pentru un doctorand. De asemenea, a fost publicat un volum al conferinţei şcolilor doctorale cu lucrările susţinute de beneficiarii proiectului la această manifestare ştiinţifică.
Cu perioadă de desfăşurare de şase luni, respectiv 1 iulie – 31 decembrie 2015, proiectul „Prin burse doctorale pentru o nouă generaţie de cercetători de elită” a fost cofinanţat din Fondul Social European. Andreea IGNEA
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau