Şase ieşeni sunt finalişti într-o competiţie a excelenţei
Dimensiune font:
Cristina Bleortu, Andreea Leonte, Alexandru Cohal, Alexandra Nedelcoff-Ghiranlieff, Antonela Vieriu şi Alexandra Raluca Drăgoi sunt tinerii care reprezintă cu succes Iaşul peste hotare, meritele lor fiind recunoscute în mediile academice în care îşi continuă studiile. Unii dintre ei au copilărit în Iaşi, în timp ce alţii au venit aici pentru a le fi îndrumaţi paşii pe drumul cunoaşterii în instituţiile de învăţământ preuniversitar sau superior.
Alături de alţi 32 de tineri din ţară, ei sunt finalişti în cadrul Concursului LSRS (Liga Studenţilor Români din Străinătate) pentru Excelenţă Academică în Străinătate 2015, competiţie ce a reunit 200 de studenţi, masteranzi şi doctoranzi. „Concurenţii provin de la universităţi de prestigiu internaţional, precum Massachusetts Institute of Technoly (MIT), Yale University, Imperial College London, University of Cambridge, University of Oxford, Université Paris-Sorbonne, dar nu numai”, explică organizatorii.
Dintre aceştia, doar opt vor fi desemnaţi câştigători de membrii juriului (academician dr. Ionel Valentin Vlad, doctor honoris causa Norman Manea, dr. Florin Păun, prof. dr. Laurenţiu Damian, prof. dr. Miron Bogdan şi academician dr. Ionel Haiduc), premiile fiind acordate în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate, ce va avea loc pe 8 ianuarie, la Palatul Parlamentului. Andreea IGNEA
Cine sunt ieşenii finalişti ai Concursului LSRS pentru Excelenţă Academică în Străinătate 2015
Cristina Bleortu
(Originară din Suceava)
Născută pe 24 iulie 1985, la Suceava, sunt o persoană tenace, meticuloasă, pasionată de lingvistică. M-am decis să urmez studiile de doctorat în cadrul Departamentului de Lingvistică de la Catedra de Limbi Romanice a Universităţii din Zürich şi în cadrul Departamentului de Lingvistică Spaniolă a Universităţii din Oviedo cu o bursă doctorală „Severo Ochoa”, fiind discipola profesorului Johannes Kabatek de la Universitatea din Zürich, profesorului Ramón de Andrés de la Universitatea din Oviedo şi a lui Miguel Cuevas de la Universitatea din Vigo. Am studiat filologie la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, iar mai târziu un master la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi altul la Universitatea din Oviedo. Sunt editoarea şi traducătoarea principală a primei cărţi în limba română a Maestrului Johannes Kabatek şi autoarea unei serii de articole şi recenzii publicate în reviste de specialitate recunoscute.
Andreea Leonte
(Originară din Bacău)
Mă numesc Andreea Leonte, sunt din Bacău, iar în momentul de faţă urmez un program de masterat în Chinese Business and Commercial Law în cadrul Beijing Foreign Studies University, China. În trecut am studiat la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Bacău şi am obţinut diploma de licenţă în drept la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, beneficiind şi de o bursă Erasmus în Italia. În paralel, am desfăşurat numeroase activităţi de voluntariat în cadrul Asociaţiei Studenţilor în Drept European şi al Asociaţiei Studenţilor Francofoni din Iaşi, am fost responsabil regional pe durata Campaniei de Toamnă a ANOSR, precum şi consilier în proiectul Profesorul Bologna. De asemenea, vorbesc 4 limbi străine printre care engleză, franceză, italiană şi chineză.
Alexandru Cohal
(Originar din Iaşi)
Pasiunile dezvoltate în timpul gimnaziului şi al liceului pentru programare şi electronică am decis să le promovez în rang şi să devină pilonii viitorului meu odată cu înscrierea la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi. Însă în semestrul al doilea al anului universitar trecut am decis să ies din monotonia în care mă aflam (cauzată parţial şi de studierea în acelaşi oraş din care şi provin – Iaşi) şi să studiez la Universitatea din Sheffield (Anglia) pentru un semestru, în cadrul programului Erasmus. Această alegere a fost una care respectă pe deplin direcţia de evoluţie pe care mi-am conturat-o în ultimii ani: niciodată nu am ales calea uşoară, lipsită de fantezii şi de neprevăzut, ci am ales calea care să îmi ofere cât mai multe provocări şi oportunităţi, probleme şi rezolvări, idei şi inovaţii, pentru a îmi demonstra că mă pot descurca indiferent de situaţie şi că orice vis pe care îl am se va transpune în realitate dacă ofer ceva la schimb.
Alexandra Nedelcoff-Ghiranlieff
(Originară din Iaşi)
Studiez medicina în Iaşi şi sunt preocupată de tot ce este nou, inovator. Particip la diverse workshop-uri, conferinţe, congrese, activităţi extra-curriculare, totul pentru a acumula cât mai multe informaţii şi experienţă în viitoarea carieră şi de aceea am optat pentru o mobilitate Erasmus. Am avut şansa să-mi îmbogăţesc experienţa academică în străinătate, în oraşul Wroclaw din Polonia (fostul oraş german Breslau) la Universitatea care de peste 300 de ani a pregătit studenţi eminenţi, 11 dintre ei fiind laureaţi ai Premiului Nobel. Dorind să fac cercetare, am participat la diverse programe cum ar fi: bursă de cercetare în domeniul dermato-oncologiei în Modena, Italia, activitate de cercetare în domeniul Bolilor infecţioase în Wroclaw, Polonia şi am studiat modul de tratament al plăgilor post-combustionale la nivelul feţei, în cadrul Departamentului de Chirurgie Plastică din Wroclaw, Polonia, obţinând punctaje maxime şi diplomă de distincţie.
Antonela Vieriu
(Originară din Iaşi)
Mă numesc Vieriu Antonela, sunt din Iaşi şi momentan sunt studentă în anul VI în cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” tot din Iaşi. În anul universitar 2013-2014 am fost plecată cu mobilitatea Erasmus pentru toată durata anului academic la Universitatea Albert-Ludwigs din Freiburg (Germania). Anul Erasmus petrecut în Germania a fost o adevărată provocare, cel mai greu an universitar de până acum, dar şi cel mai frumos!
Alecsandra Raluca Drăgoi
(Originară din Iaşi)
Am copilărit în oraşul universitar, Iaşi, România, iar la momentul actual sunt de trei ani stabilită în Marea Britanie. Întotdeauna am avut curiozitatea să descopăr locuri noi şi oameni din culturi diferite, astfel această mutare a fost benefică şi provocatoare pentru proiecte pe care le-am avut. După ce am studiat trei ani Fotografia la Universitatea Portsmouth, absolvind acest an cu First Class Honours Degree, am decis să nu mă opresc şi să avansez mai mult pe un subiect mai concis. Astfel, am aplicat pentru master la Universitatea Westminster din Londra, Fotografie Documentară şi de Fotojurnalism unde am fost acceptată şi premiată cu o bursă care îmi acoperă o parte din costurile taxei.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau