2.100 de permise de pescuit, reînnoite la Bacău
Dimensiune font:
Bacăul este unul dintre cele mai bogate judeţe din România în peşte
În judeţul Bacău se pescuieşte mult, afirmă pescarii împătimiţi. Bacăul este traversat de Siret, Bistriţa, Trotuş, Tazlău şi Oituz, râuri care oferă vizitatorului locuri pitoreşti şi formează în mai multe locuri mici delte. Printre speciile comune, găsite frecvent în mai toate apele, se numără crapul, somnul, carasul, cleanul, roşioara, plătica, ştiuca, bibanul, ş.a., iar în apele de munte specii precum păstrăvul. Aproape toate locurile de pescuit, cu excepţia Lacului Bacău 2 şi a unor bălţi particulare, sunt administrate de Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJPVS) din Bacău.
Numeroase cazuri de braconaj
Pescarii au achitat 90 de lei pentru un an întreg, din care 30 de lei este taxa pentru permisul obţinut de la Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA), iar restul, cotizaţia de membru AJVPS. „Constat că a scăzut numărul celor care-şi vizează documentele. ANPA a refuzat să dea drept de control şi administratorilor de bazine piscicole. În momentul de faţă, Inspecţia de la ANPA are un singur om, care trebuie să facă control în trei judeţe. Aşa se explică şi numărul mare de cazuri de braconaj, reclamate în judeţ, şi amploarea fenomenului. Când mergem în control, cu jandarmii sau poliţia, găsim kilometri întregi de plase de monofilament. Cu toţii ne dorim ca locurile frumoase de pescuit din judeţul Bacău să fie mai bogate în peşte, dar pentru asta toţi gestionarii trebuie să facă control şi să aplice amenzi în toate cazurile de încălcare a legii“, a precizat Gheorghe Vrînceanu, directorul AJVPS Bacău. La AJVPS Bacău şi-au reînnoit permisele în acest an peste 2.100 de pescari.
Citeşte şi: Surprizele stagiunii Teatrului Municipal „Bacovia”
Ionuţ ŞERBAN
Iubitorii pescuitului sportiv pot pescui în Lacul Poiana Uzului (168 ha), pe Uzul Mijlociu ( 9 Km), pe Oituzul Moldovenesc (21 Km), pe Tazlăul Inferior (15 Km) pe lacurile de acumulare Gârleni (220 ha), Lilieci (320 ha), Agrement (46 ha), cu canalele de fugă dar şi pe râurile mari: Bistriţa (25 Km), Siret (80 Km), Tazlău (7 Km), Trotuş (60 Km) şi Oituz (60 Km) cu afluenţii şi bălţile aferente. Pescarii sportivi au acces şi pe lacurile de acumulare Răcăciuni şi Bereşti.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau