„Deciziile justiţiei trebuie respectate”
Dimensiune font:
Omul de afaceri Ovidiu Tender, condamnat la închisoare în dosarul Carom, nu se lasă * el va căuta căi de atac * decizia încarcerării nu este definitivă şi o va contesta
După ce săptămâna trecută a primit o pedeapsă de 11 ani şi 4 luni de închisoare în Dosarul RAFO- Carom, omul de afaceri Ovidiu Tender a anunţat că nu renunţă la luptă. „Deciziile justiţiei trebuie respectate, chiar şi atunci când nu ne sunt favorabile. Totuşi, în această situaţie particulară, mai ales ca urmare a unor informaţii apărute în mass-media, sunt nevoit să reamintesc că hotărârea nu este executorie şi nici definitivă. Voi întreprinde toate măsurile de atac legale pe care le am la dispoziţie”, a declarat, ieri, Tender.
Cine este echipa care a distrus Carom
Ovidiu Tender a fost trimis în judecată pentru înşelăciune, instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanei, constituirea şi apartenenţa la un grup de crimă organizată, spălare de bani şi spălare de bani în formă continuată. În acelaşi dosar, Marian Iancu a fost condamnat la 13 ani de închisoare. El este acuzat de complicitate la înşelăciune, instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanei în formă calificată şi continuată, constituirea şi apartenenţa la un grup de criminalitate organizată şi spălare de bani în formă continuată. Rechizitoriul a fost întocmit de Alina Bica, pe atunci procuror la DIICOT. În urma şmenurilor, la Carom a rămas o gaură de 143 de milioane de lei. Dosarul este unul dintre cele mai lungi procese din istoria justiţiei din România, fiind trimis la instanţă în august 2006. Iancu se află deja în închisoare, după ce a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, în 14 octombrie, la 12 ani de închisoare în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cunoscut ca „Rafo”. În cazul lui Tender, decizia Tribunalului Capitalei nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel.
Ionuţ ŞERBAN
De numele lui Ovidiu Tender se leagă şi un scandal în Bucovina. Călugării de la Mănăstirea Putna s-au plâns că o firmă de prospecţiuni geologice au derulat explozii controlate, în căutarea de hidrocarburi şi gaze de şist. La momentul intervenţiilor, unele izvoare sau fântâni din jurul lăcaşului au fost poluate uşor cu hidrogen sulfurat.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau