Adrian Rugină este Cetăţean de Onoare la Piatra Neamţ
Dimensiune font:
Artistul care şi-a pierdut viaţa încercând să salveze alte victime din incendiul care a mistuit clubul bucureştean Colectiv a primit titlul post-mortem * Adrian Rugină a ieşit printre primii din club, dar s-a întors să-i salveze pe alţii, moment în care şi-a găsit sfârşitul
Adrian Rugină a primit post-mortem Ordinul Naţional „Pentru Merit“ în grad de Cavaler. „Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit post-mortem Ordinul Naţional «Pentru Merit» în grad de Cavaler lui Claudiu Petre şi lui Adrian Rugină, în semn de apreciere pentru curajul, altruismul şi dăruirea de care au dat dovadă în timpul tragicului eveniment de la Clubul «Colectiv» din Bucureşti, încercând salvarea mai multor vieţi cu preţul sacrificiului suprem“, se arată într-un comunicat emis de Departamentul Comunicare Publică al Preşedinţiei României pe 2 noiembrie.
Onoruri pentru un erou
La ultima şedinţă, Cătălin Misăilă (ALDE) a propus proiectul de hotărâre prin care a cerut oferirea post-mortem a titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului Piatra Neamţ pietreanului Adrian Rugină. Ideea consilierului i-a venit după ce un site local de ştiri a făcut o petiţie on-line, petiţie semnată de 942 de persoane. „Diploma de Cetăţean de Onoare arată recunoaşterea la nivel local a eroismului de care a dat dovadă pietreanul Adrian Rugină la evenimentul tragic, care a marcat o generaţie şi a adus schimbări ample la nivel naţional“, a precizat în expunerea de motive consilierul local Cătălin Misăilă.
Doi pietreni, printre primele victime ale incendiului din Colectiv
Născut pe 18 iunie 1977, Adrian Rugină a absolvit Colegiul Naţional „Petru Rareş“ din Piatra Neamţ şi, mai apoi, Academia de Studii Economice din Bucureşti. Născut şi format muzical la Piatra Neamţ, Adrian Rugină a fost membru al formaţiei locale Teuton, iar în ultimii ani era toboşarul trupei Bucium şi se ocupa cu organizarea de evenimente.
În acelaşi incendiu şi-a pierdut viaţa un alt pietrean la origine, Costi Ignat, născut pe 13 august 1975, şi, la fel ca Adrian Rugină, stabilit de ani buni în Bucureşti. Costi Ignat era bateristul trupei Monarchy Band. Numele său va rămâne mereu în memoria fanilor muzicii rock din Piatra Neamţ, unde a fondat, în anii ’90, alături de Adi Bezna şi Adi Necula, cea mai bună trupă de rock din oraş – Teuton.
Citeşte şi: Povestea tinerilor din Moldova, martiri în Colectiv
Alexandra DOBRESCU
Adrian Rugină a reuşit să salveze mai multe victime din Colectiv cu preţul propriei vieţi.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau