Atenție! Metoda ACCIDENTUL RUTIER continuă să facă victime
Dimensiune font:
Secţia 2 Poliţie Iaşi a fost sesizată pe 18 februarie de un bărbat de 55 de ani, din Iași despre faptul că în cursul dimineții a fost apelat pe telefonul fix de la domiciliu de către persoane necunoscute, un bărbat şi o femeie, care s-au recomandat a fi poliţist, respectiv medic şi care i-au spus că fiica sa a fost rănită grav în cadrul unui accident, fiind nevoie de 25.000 lei pentru o tijă necesară unei intervenţii medicale la un spital din Bucureşti.Victima a precizat că nu are decât suma de 3500 lei, a comunicat adresa unde locuieşte şi a înmânat plicul cu bani unui bărbat necunoscut care s-a prezentat la uşa sa în aproximativ 20 minute. În tot acest interval de timp a fost în legătură telefonică cu autorii faptei. După ce a înmânat plicul cu bani, la indicaţiile autorilor necunoscuţi, s-a deplasat la o unitate bancară unde şi-a verificat contul pentru a vedea suma disponibilă, intenţionând să facă rost de restul sumei. Revenind la domiciliu, s-a întâlnit cu fiica sa şi a realizat că a fost victima infracţiunii de înşelăciune.
Metoda de înşelăciune cunoscută sub denumirea „accidentul” continuă să facă victime în judeţul Iași, chiar dacă din ce în ce mai mulți ieșeni refuză să intre în jocul escrocilor. În ciuda faptului că poliţiştii au atras atenţia în nenumărate rânduri asupra faptului că nu trebuie daţi bani necunoscuţilor, doar pentru că spun că vin din partea unor rude, oameni cad în continuare victime acestei escrocherii.
“Victimei i se solicita bani telefonic, anunţând-o că o rudă apropiată a avut un accident rutier şi pentru a o salva trebuie să plătească o anumită sumă de bani. Se inventează şi o intervenţie chirurgicală de urgenţă, pentru a-i salva viaţa şi a acţiona asupra stării emoţionale a victimei. Atragem încă o dată atenţia ieșenilor să manifeste o grijă sporită atunci când li se cer bani! Ieșenii trebuie să ţină cont de următoarele aspecte: în caz de accident, NU există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti sau dacă este făcută prin intermediul unei societăţi de asigurări”, atrag atenția polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității.
Întotdeauna trebuie verificat dacă ruda respectivă a fost implicată într-un eveniment rutier. Cereţi date despre unitatea medicală, despre unitatea de poliţie sau de parchet unde pretinde impostorul că s-ar afla ruda şi sunaţi pentru confirmare. În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului NU reţin telefoanele mobile pentru a suna rudele celor implicaţi în eveniment şi nici NU solicită sume de bani!”.
Pe de altă parte, dacă sunteţi apelat de un „binevoitor” şi nu aveţi timpul necesar pentru a verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire şi anunţaţi imediat Poliţia, la telefonul de urgenţă 112. Oricine poate fi victima unui accident rutier, însă, într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală, nicidecum aspectul financiar!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau